Заступник голови офісу президента Руслан Рябошапка зробив важливу заяву щодо існуванні в Україні військової прокуратури та військової юстиції загалом.

Про це повідомляє "24 канал".

За його словами, головний військовий прокурор Анатолій Матіос наполягає на створенні у країні військової вертикалі - не тільки військової прокуратури, а також військового суду та юстиції. Але Рябошапка різко розкритикував таку ініціативу.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Не думаю, що у цьому є необхідність. Думаю, що військова прокуратура буде однією з систем, яка підлягатиме змінам… Моя позиція у тому, що я не бачу необхідності існування військової прокуратури", - сказав він.

Рябошапка переконаний, що прокуратуру слід переорієнтувати на зовсім інші завдання, наприклад, вона на захист людей та бізнесу, а не "кришування злочинності".

"Процес буде дуже важкий і це саме той сектор, де ми очікуємо дуже великий опір. Але думаю, що ми справимося з цим", - додав заступник голови ОП.

Крім того Рябошапка додав, що планується створення механізму селекції, якісного відбору прокурорів у місцеві прокуратури.

"Ми хотіли б, щоб у цю професію зайшло побільше людей, які не мають прокурорського досвіду", - сказав він.

Також він додав, що все можна зробити якісно та у короткі терміни, головне, щоб на це була політична воля.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко розповів, чим займеться після своєї відставки.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти попередили про новоий наступ Путіна та розповіли, що необхідно зробити Зеленському.

Також Знай.ua писав про те, що Сергій Притула звернувся до представників РНБО після загибелі морпіхів на Донбасі.