Під час зустрічі Володимир Зеленський зміг переконати президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана стати посередником у вирішенні конфлікту на окупованому Росією Донбасі.

У свою чергу Ердоган заявив про новий формат співпраці між Україною і Туреччиною. За його словами, відносини між країнами переходять на якісний рівень.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Ми бажаємо, щоб якомога швидше закінчився конфлікт на сході України, в Донбасі. Ми віримо, що цей конфлікт буде розв'язаний мирно на принципах міжнародного права і територіальної цілісності України", - сказав глава Туреччини на прес-конференції після переговорів з українським лідером в Анкарі.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Крім того, Ізраїль також висловив бажання стати посередником. Так, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що у Зеленського є всі шанси завершити війну на Донбасі. Він упевнений, що Україні дуже пощастило з президентом Зеленським.

Вже відомо, що Нетаньяху вперше за 20 років відвідає Київ 18 серпня.

"Я готовий допомогти президенту Зеленському та Україні", - підсумував прем'єр Ізраїлю.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що змусить Росію поважати міжнародне право.

Як повідомляв портал Знай.uа, Туреччина не визнає анексію Криму і не збирається цього робити.

Також портал Знай.uа писав, що у Трампа вказали на один нюанс у переговорах Зеленського з Путіним.