Партія президента України Володимира Зеленського "Слуга народу" працює над одним з найбільш хвилюючих змін для українців. Зокрема, йдеться про мовний закон. Президент України ще в самому початку заявив, що його команда внесе в нього якісь правки.

Спочатку мав бути закон про дематюкацію української мови, щоб позбавити з мови народу матюки. Йшлось також про поправку, яка примушує обслуговуючий персонал говорити виключно українською мовою. У Зеленського впевнені, що це в першу чергу порушує права і свободу людини, і такі крайні заходи зовсім ні до чого. Вони тільки загострять конфлікт ще більше.

Потім говорилось про російську мову як другу державну теренах східної України. На цей крок хочуть піти заради того, щоб зменшити хвилю конфліктів на сході.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Податки в Україні
Податки в Україні

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Зрештою це питання перестали коментувати, і все притихло. В Офісі Зеленського на питання журналістів, чи просувається взагалі справа, відповіли коротко і ясно... Голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков дав свій незадовільну відповідь.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

"У разі необхідності президент буде реагувати", - відповів Разумков.

Дмитро Разумков каже, що, приймаючи закон, Зеленський завжди буде співвідносити, наскільки він відповідає інтересам громадян та Конституції України. За його словами, Зеленський вже провів аналіз тексту законопроекту. Але рішення президента поки що не відомо.

Нагадаємо, в Україні можуть зникнути гривні: Зеленському підкинули ідею, "грошова реформа".

Як повідомляв Знай.uа новий податковий закон покарає українців: масові зловживання та ухилення.

Знай.uа писав, немає ніде в світі: Зеленський готує незвичайний формат наступних виборів.