Блогер Ігор Лесєв пояснив, що буде з Україною після скасування мораторію на землю, хто залишиться у виграші і як це вплине на простих українців. Про це він розповів у програмі «Недобрий вечір».

«Нам намалювали таку собі священну корову. От зробимо землю товаром і все – ж*па. Не буде більше України. І це ми чуємо від людей, що Радянський Союз називають «совком». А право приватної власності – непорушним у ринковій економіці», - заявив Лесєв.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Він нагадав, що «земля – це лише земля, такий же товар, як і будь-який інший, який має свою ринкову цінність».

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

«Нас же не тр*хає, що Ахметов чи Пінчук забрали заводи, які будували цілі покоління наших предків. Пацани виявилися більш досвідченими. І я скажу навіть більше. Ці ж самі спритні пацани – Ахметов, Косюк, Бахматюк – всі ці агробарони і так володіють нашою землею майже на халяву. Вона у них в довгостроковій оренді. При цьому за сущі копійки», - зазначив блогер.

«І вона їм приносить надприбутки. Плюс держава їм платить величезні дотації. Як, наприклад, Косюку. А держава звідки бере гроші? У нас з вами. Всі ці ПДВ та інші побори. Тобто ми з вами спонсоруємо агробаронів, які володіють нахаляву нашою ж землею», - обурився Лесєв.

На його думку, відкривати зараз ринок землі просто злочинно, тому що в Україні безлад з земельним кадастром. Половина сільгоспземлі туди взагалі не внесена, а це гігантська корупційна жила, впевнений блогер.

«МВФ тисне, щоб ринок був відкритий для всіх. Віддати землю іноземцям – це означає закрити село. Іноземний інвестор прийде обробляти землю. А не утримувати села. У нас мільйони людей живуть на селі. Село в Україні – це не просто люди, що живуть на землі. Це ціла самобутня субкультура нашої країни. А це означає, що мільйони людей будуть звідти виїжджати. І не всім знайдеться робота в містах. А значить Україна зіткнеться з ще однією проблемою. Відтік робочої сили за кордон», - прогнозує Лесєв.

Нагадаємо, економічні перспективи України на тлі війни на Донбасі і окупованого Криму виглядають вкрай не райдужно.

Як повідомляв портал Знай.uа, радник Зеленського терміново звернувся до українців.

Також портал Знай.uа писав, що Романенко розбив рожеві окуляри українців.