Відомо, що українські президенти, міністри і депутати, після відходу зі своїх постів продовжують отримувати забезпечення від держави. Варто здивувати багатьох, але це не тільки пенсії і зарплати.

Про цей цікавий факт повідомляють українські журналісти.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

На які соцгарантії може розраховувати п'ятий президент Петро Порошенко, поки складно передбачити. Адже розмір пакета залежить від рішень нинішнього гаранта Володимира Зеленського і нового прем'єра.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Але претендувати на солідну допомогу Порошенко може, адже досі не скасована постанова Верховної Ради "Про забезпечення, обслуговування та охорону президента України", яке було прийнято ще в далекому 1992 році. Згідно з ним, після відходу з посади президента довічно залишаються посадовий оклад (зараз це 28 тис. грн), державна дача з покоївками, охороною і транспортом, а також медичне обслуговування як самого екс-гаранта, так і його дружини. Також президент після припинення його повноважень довічно забезпечується держохороною. І Порошенко вже користується цією безкоштовною послугою.

Для Віктора Ющенка, наприклад, держава утримує одного радника, двох помічників, кухаря, двох покоївок та двох офіціантів. А також забезпечує Віктору Андрійовичу два автомобіля та чотирьох водіїв.

Нагадаємо, Кабмін надає право вибору українцям: де захочу, там і отримаю.

Як повідомляв Знай.uа субсидія при Зеленському: комусь пощастить отримати пільги на комуналку.

Знай.uа писав, українців змушують повертати субсидії: чиновники пояснили причини.