Руслан Рябошапка, заступник голови Офісу Президента, член РНБО і головний кандидат на посаду нового Генпрокурора України. Він сказав на засіданні групи з питань реінтеграції тимчасово окупованих території Комісії з питань правової реформи, що він має намір "нарешті ратифікувати" Римський статут міжнародного кримінального суду.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Один із пріоритетів - нарешті ратифікувати Римський статут міжнародного кримінального суду, підписаний майже 20 років тому", - сказав Рябошапка.

Під час засідання обговорювали напрацювання правових підстав для повернення територій окупованого Донбасу і Криму.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Рябошапка хоче підготувати план перехідного правосуддя і ввести норми і принципи міжнародного кримінального та гуманітарного права.

Тимчасово окупована територія Донбасу та Криму – це не просто земля, яку нам потрібно повернути. Це українці, що на ній...

Geplaatst door Rouslan Riaboshapka op Donderdag 15 augustus 2019

Якщо Римський статут буде ратифікований, то всі злочини, які відбуваються в Україні у зв'язку з війною, потраплять під юрисдикцію МКС. Це міжнародне зобов'язання.

Ці зміни зможуть поліпшити діяльність судової та правоохоронної системи. Наприклад, суд може сам почати провадження, коли важкий злочин не зможуть або не захочуть розслідувати правоохоронці.

Нагадаємо, раніше Рябошапка зробив шокуючу заяву про справи Майдану.

Також Знай.uа писав, що радник Зеленського Руслан Рябошапка пояснив маніпуляції з Конституційним судом.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що секретарка Зеленського вляпалася в скандал з "русским миром", безглузді виправдання не діють.