Колишній мер Києва Кличко має великі шанси на перемогу і в нових виборах, однак йому в спину дихає ще 3 кандидати, які в будь-який момент можуть зайняти лідируючу позицію. Про це повідомляє Eutoday.

Згідно з опитуванням, проведеним у жовтні 2019 року, якби вибори мера Києва відбулися в неділю", велика частина виборців віддала б свій голос чинному мерові Києва Віталію Кличку (31,4%), засновнику медичної клініки Eurolab Андрію Пальчевському. (14,1%), колишньому меру Києва Олександру Омельченко (9,7%) і колишньому генеральному директору Медіа-холдингу 1 + 1 Олександру Ткаченку (9,6%).

Інші партії поки мають меншу суспільну підтримку для перемоги в гонці за мера Києва: Володимир Бондаренко - 6,7%, Андрій Иллиенко - 5,1%, Олександр Попов - 4,3%, Микола Катеринчук - 3,1%, Анатолій Гриценко - 2,8%, Геннадій Балашов - 2,4%, Ігор Смешко та ін

Вибори мерів Києва, ймовірно, не будуть корелювати з результатами президентських і парламентських виборів в Україні, проведених на початку цього року. Люди, які представляють політичну партію "Слуга Народу", яка живила нинішнього президента України Володимира Зеленського і в даний час домінує в українському парламенті, далека від того, щоб мати солідний шанс виграти гонку.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В даний час в Києві є чотири реальні кандидати, які користуються значною громадською підтримкою. Різниця в їх нинішньої популярності не дозволяє зробити ніяких строгих припущень щодо імені наступного мера. Хоча з урахуванням існуючого розриву з іншими кандидатами позиція "великої четвірки", схоже, залишається незмінною.

Міжнародний дослідницький центр BURI (Бельгійсько-український дослідницький інститут) провів опитування в Києві 1-4 жовтня 2019 року. Загальна кількість респондентів склала 2012 осіб (репрезентативна вибірка). Метод опитування - об'єднані інтерв'ю. Похибка становить 2,2%.

Нагадаємо, темна конячка Андрій Пальчевський може сплутати плани іншим кандидатам.

Як повідомляв Знай. ua, Пальчевський пояснив, чому в Києві спалахнули мітинги.

Також Знай. ua писав, що Пальчевський терміново звернувся до Зеленському через формули Штайнмайера.