Для покриття підлоги та стін у ванній кімнаті використовують керамічну або керамогранітну плитку. Це практичні, гігієнічні матеріали, призначені для приміщень із підвищеною вологістю та частими перепадами температур. Але в магазинах представлено сотні варіантів оздоблювальних матеріалів. Тому питання, як обрати плитку для ванни, лишається актуальним. Спільно з інтернет-магазином Імперія Сантехніки ми дамо відповідь на це питання.

Керамограніт — найкраще покриття для підлоги

У сучасних ванних кімнатах підлогу частіше покривають керамогранітом (каталог керамограніту для ванни). Це вдосконалений різновид кераміки, який запікають при температурі вище 1300°C і пресують. Так матеріал усаджується та втрачає вологу, що робить його неймовірно міцним. Він легко витримує вагу ванни із литого каменю (понад 500 кг) та служить десятки років. Керамічну плитку не пресують і висушують при нижчій температурі, тому вона крихка.

Чим особливий керамограніт?

  • Цілісний матеріал без пор не руйнується під дією вологи;
  • Має стійкий колір, що не стирається, адже кольоровим пігментом фарбують усю глиняну масу;
  • Міцність матеріалу дозволяє виготовляти широкоформатні плити;
  • Він тонший, проте в рази надійніший за кераміку.

Популярные статьи сейчас
Должны появиться без повестки: кого ждут в ТЦК с 1 апреля Погода несет безумную жару: прогноз на ближайшие дни Готовьте кошельки: украинцам через считанные дни повысят тарифы на коммуналку, что подорожает Отвыкайте от отопления: украинцев просят сделать это до отключения, чтоб не пострадать
Показать еще

Обираючи плитку у ванну на підлогу, слідкуйте, аби вона не була слизькою. Тому не варто спокушатись блиском полірованого керамограніту. Залишіть глянцеві колекції для вітальні. Матові та рельєфні поверхні значно безпечніші для ванної кімнати. Тим більше зараз популярні імітації деревини, каменю та бетону. Технологія виробництва керамограніту дозволяє отримати плитку з реалістичними прожилками дерева чи структурою бетону.

Як обрати якісну кераміку?

На відміну від керамограніту, керамічна плитка для ванни поділяється на підлогову та настінну. Покриття для підлоги маркують зображенням стопи та позначенням класу зносостійкості. Для укладання у санвузлі радять використовувати кераміку 2 класу (PEI II), адже це кімната з невеликими прохідним навантаженням. Важливо звертати увагу на коефіцієнт тертя на мокрій поверхні (маркування похиленого чобота). Безпечним вважається покриття 3 або 4 категорії. На такій підлозі ви точно не послизнетесь.

Обирати плитку у ванну на стіни значно легше та приємніше. Адже не потрібно зважати на міцність чи зносостійкість, зосередивши увагу на дизайні. Для стін частіше обирають світлі матеріали з глянцевим покриттям. Вони візуально розширюють простір та роблять кімнату світлішою. У 2020 році дизайнери часто використовують керамічну мозаїку, а також 3D плитку для зонування простору.

Де знайти стильну плитку для ванни?

Ми уже згадували, що сучасні дизайнери обирають матеріали, які імітують різні породи дерева, мінералів, бетону чи заліза. У сезоні 2020-2021 найактуальнішими лишаються імітації мармуру, травертину, оніксу та дерева. Вони є у колекціях більшості італійських та іспанських виробників оздоблювальних матеріалів. Заходьте в інтернет-салон Імперія Сантехніки та обирайте із колекцій Fap Ceramiche, Atlas Concorde, ABK, APE Ceramica та інших європейських виробників.