Бітбоксер і хедлайнер фестивалю Atlas Weekend-2019 Бенжамін Стенфорд, відомий під псевдонімом Dub FX, записав унікальний трек, який складається зі "Звуків Чорнобилю". Про це повідомляє Na chasi.

Так, пісня включає в себе набір звуків, записаних у Чорнобилі. Варто відзначити, що Dub FX відвідав Зону відчуження й навіть виступив там напередодні участі в Atlas Weekend.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Композиція про Чорнобиль також складається з фрагментів народних фольклорних пісень місцевих літніх жінок. Примітно, що музикант закінчив твір прямо в автобусі по дорозі.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"
Показати ще

Незабаром композиція бітбоксера увійде в медіа-арт виставку ARTEFACT: Chernobyl 33, в якій за допомогою мистецтва переосмислюється інформаційна складова катастрофи на ЧАЕС. Презентація відбудеться наприкінці вересня цього року в Києві.

Нагадаємо, що Український інститут національної пам'яті повідомив про відкриття єдиного архіву документів репресивних органів СРСР.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві запустять тематичну екскурсію за мотивами серіалу "Чорнобиль".

Також портал Знай.uа писав, що на ЧАЕС почав роботу завод з переробки рідких радіоактивних відходів.