Французький режисер Жан-П'єр Моккі помер у четвер, 8 серпня, у віці 90 років.

Відомий французький актор і кінорежисер Жан-П’єр Моккі пішов з життя у своєму паризькому будинку, повідомляє видання AFP.

"Жан-П’єр Моккі помер удома сьогодні вдень о 15:00", – підтвердила інформацію про смерть знаменитості його сім’я.

Жан-П’єр Моккі народився в Ніцці 6 липня 1933 року в родині вихідців з Польщі. Його справжнім ім’ям було Жан-Поль Адам Мокієвський.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Свою занмениту кар’єру він почав в 1953 році після того, як знявся у фільмі Мікеланджело Антоніоні "Переможені".

Через 10 років Жан-П’єр Моккі виступив уже в якості режисера і представив комедію "Кумедний прихожанин". Також він зняв відомі кінофільми "Велике прання", "Діви", "Дивний прихожанин", "Гаманець або життя", "Свідок" "Пастка для дурнів", "Убити рефері", "Агент-баламут", "Золоте дно", "Соло".

Всього Моккі зняв понад 60 фільмів, в яких грали суперзнамениті актори Жерар Депардьє, П’єр Рішар, Бурвіль і Мішель Симон.

Сам же Жан-П’єр Моккі як актор зіграв більше 50 ролей. Він блискуче проявив себе в найрізноманітніших жанрах – від комедії і фарсу до поліцейської драми.

Нагадаємо, лідер культового рок-гурту покінчив життя самогубством

Як повідомляв портал Знай.ua, пішла з життя культова письменниця та лауреатка Нобелівської премії

Також Знай.ua писав, пішов з життя оскароносний режисер.