З'явилася інформація, що поточний навчальний рік 2019/2020 закінчитися в режимі "дистанційки". Для того щоб діти не піддавалися ризику також рекомендується відмовитися від останніх дзвоників та випускних, які можна провести трохи пізніше.

Про це свідчить опубліковане на сайті Кабінету міністрів України розпорядження.

школа на карантині, фото з вільних джерел
школа на карантині, фото з вільних джерел

"Навчальний рік у школах по всій країні завершиться дистанційно", - наголошується в повідомленні українського уряду.

Заняття школярів триватимуть дистанційно до 31 травня, до 1 липня повинен закінчитися навчальний рік і бути винесені всі рішення про переведення школярів до наступного класу. До 15 червня навчальні заклади зобов'яжуть підготувати всі документи про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень і табелів знань. Учні 11 класів, які цього року стануть випускниками, пройдуть ДПА у форматі ЗНО.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Карантин у школах, скріншот: YouTube
Карантин у школах, скріншот: YouTube

Також зазначається, що якщо учні 1-8 та 10 класів не планують навчатися в іншому навчальному закладі, школи повинні будуть надіслати копії документів учням електронною поштою, а оригінали документів видадуть у вересні 2020-2021 навчального року. Також для учнів 4 та 9 класів скасовано випускні іспити у форматі ДПА. Крім того, у Міністерстві освіти рекомендують школярам та їх батькам цього року відмовитися від випускних і останніх дзвінків заради власної безпеки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві школяр засунув палець куди не треба, і добром це не скінчилося.

Як повідомляв Знай.uа інтернет — розкіш для українських шкіл? Карантин оголив гірку правду.

Знай.uа писав, українські діти до школи не повернуться — у Міносвіти розбили всі надії батьків.