Однією з ознак коронавірусної хвороби є втрата нюху. Проте людина може припинити відчувати запахи і через інші хвороби.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповіла "Вечерней Москве" лікарка-терапевтка Олена Селькова.

Найрозповсюдженішою причиною втрати нюху до пандемії було ГРВІ. Проте при цьому захворюванні нюх не зникав - просто слизові оболонки носа набрякали, ніс наповнювався виділеннями. Нюх не втрачався, лише не міг працювати на повну, тому що ніс людини закладений.

При коронавірусі втрата нюху не супроводжується набряками оболонки носа, тобто люди вільно дихають через ніс, нічого не заважає руху повітря. Проте відчувати запахи і смаки вони не можуть.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Коронавірус, скріншот з youtube
Коронавірус, скріншот з youtube

Причини втрати нюху при COVID-19 не так давно пояснив своїй аудиторії український лікар-педіатр і блогер Євген Комаровський. Популярний медик розповів, що коронавірус вражає клітини, які підтримують нейрони мозку, які відповідають за смак і запах. За словами доктора, в цих клітинах знаходиться велика частина ферменту, який сприятливо впливає на розвиток вірусу.

Разом із тим, не варто забувати, що втрата нюху - не лише ознака ковіду, але й сигнал про перенесений інфаркт або про те, що решітчаста кістка носа зламана.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, успіх останньої вакцини проти COVID-19 викликає велике питання.

Як повідомляв портал Знай.ua, Степанов сказав, кого першими вакцинуватимуть від covid-19: "Розроблено чіткий план″.

Також Знай.ua писав, Степанов розповів, що робити хворим на covid-19 без сімейного лікаря: "Амбулаторія зобов'язана..."