Біда не в тому, що бідність давно вже стала серйозною проблемою України – біда в тому, що ця проблема з роками ніяк не вирішується, а лише поглиблюється.

Ситуацію в ефірі каналу «Знай24» коментує ексміністр соціальної політики Андрій Рева.

«Коли люди оголошують, що 21 квітня 2019 року епоха бідності закінчилася – то це не була проста фраза, вони реально в це вірили. І коли я в тому ж грудні зустрівся з пані Третьякової, головою парламентського комітету з питань соціальної політики, то вона сформулювала новий підхід до такої політики. Адже це політика доходів громадян. Є люди, які працюють – у них повинна рости зарплата. У пенсіонерів повинні рости пенсії. У тих, і в інших повинні збільшуватися можливості», - вважає він.

Є люди, які не належать ні до першої, ні до другої категорії. Але і вони – повноправні громадяни країни, і для них повинні існувати програми підтримки та адаптації.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Політик зазначив, що бідність - це проблема всіх країн, навіть таких багатих, як США. Але в одних країнах цю проблему прагнуть вирішити, а в інших, як у нас – запускають.

Для її розв'язання потрібен цілий ряд програм, які торкаються усіх сфер життя: і соціальні, і освітні, і медичні. Мета у них всіх одна: щоб люди могли вибратися з соціального дна і стати повноцінними членами суспільства.

На жаль, в Україні панує інший підхід, сформульований парламентарієм від «Слуги народу» Галиною Третьяковою: «Наша соціальна політика – пута на ногах економіки, які заважають їй злетіти». Інакше кажучи, щоб економіка могла злетіти, жебраків потрібно залишити в злиднях, та ще й стерилізувати, щоб не плодили «дітей низької якості». Підхід цілком гітлерівський, хіба що трохи більш гуманний: чи не винищувати недолюдин, а просто позбавити їх можливості залишити потомство.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Рева закликав владу до збільшення субсидій.

Також Знай.ua повідомляв, що Галина Третьякова і ряд інших депутатів запропонували скоротити на рік число неробочих днів.