Про це заявили представники експертного та бізнес-середовища під час зустрічі з широкого обговорення Національної економічної стратегії-2030 за участі прем'єр-міністра, представників Кабміну, Верховної ради та Офісу президента.

Про це пише РБК.

"Ця стратегія - й сам документ, й процес його напрацювання - такого ми ще не бачили. Це було дійсно безпрецедентно з точки зору залучення аналітиків, представників усіх гілок влади, бізнесу. Єдиний ризик - значна кількість його надважливих завдань можуть залишитися на папері, якщо не будуть прийняті такі ж безпрецедентні кроки щодо його імплементації", - підкреслив член наглядової ради Української ради бізнесу Олег Гетьман.

На важливості практичного втілення Національної економічної стратегії під час заходу наголосила й директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев’янко.

"Я дійсно вітаю, що у нас є належна економічна стратегія. І це чудово, що вона написана практично і достатньо доступно, щоб зрозуміти, які в неї цілі. Я просто раджу, щоб ця економічна стратегія була поступово впроваджена в життя. І тоді поступово буде вибудовуватися довіра між інвестором, який працює в Україні та урядом", - зазначила Анна Дерев’янко.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Своєю чергою, директор Центру економічного відновлення Кирило Криволап зазначив, що Мінекономіки наразі працює над розробкою проєкту рішення Кабінету міністрів, яким буде затверджено Національну економічну стратегію-2030.

Планується, що на основі широкого обговорення НЕС-2030 буде розроблено проєкт рішення уряду щодо формування економічної політики до 2030 року, затверджено пріоритети для програми дій уряду на 21-23 рр. та перелік пріоритетних законів на наступні три роки.

Зазначимо, Національна економічна стратегія розробляється Робочою групою Кабінету міністрів на платформі Центру економічного відновлення. Цей процес є відкритим та публічним.

Документ концентрується на таких цілях, як відновлення довіри до України та створення фундаменту для залучення інвестицій у великі капіталомісткі сектори з високою доданою вартістю.

Нагадаємо, Центр економічного відновлення - це аналітична платформа, на якій працюють понад 400 фахівців: представників аналітичних центрів, think tanks, неурядових організацій, бізнес-спільноти та державних органів.

ЦЕВ займається підтримкою уряду у розробці рішень з реагування на економічні виклики та стратегій для подальшого економічного зростання.