Які питання можуть бути винесені на референдум в Україні і як вони можуть бути вирішені?

Про це на каналі «Знай 24» міркує депутат Верховної Ради від партії «Слуга народу» Богдан Кицак.

«Питання суспільної дискусії напевно будуть не раз підійматися і на YouTube-каналах, і в соціальних мережах. Але я вважаю, що референдум з питання продажу землі, про який постійно говориться, може відбутися не раніше 2023 року», - говорить він

З інших питань варто було б провести широку суспільну дискусію. Які питання вагомі, а які ні? Щоб весь український народ міг приймати рішення, має бути зроблено ще чимало кроків.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Сам Кицак виніс би на референдум, зокрема, питання про Будапештський меморандум, за яким Україна відмовилася від ядерної зброї. Адже ця зброя – один з головних факторів не тільки зовнішньої, але й внутрішньої політики. Якби вона була в України, зараз ні про які спірних територіях розмови б не було.

Інше питання – надзвичайно актуальне для аграрної країни на зразок нашої – це питання про продаж землі іноземним громадянам. Таке рішення може приймати тільки народ. Ми знаємо, яка практика щодо цього існує в Європі, знаємо наші українські особливості. Подібне рішення може бути прийнято тільки загальнонародним голосуванням.

Раніше Знай.ua повідомив про проєкт закону про загальнонародний референдум, підготовлений партією «Слуга народу».

Також Знай.ua повідомив, що в кінці березня Верховна Рада схвалила закон про ринок землі, але дискусії навколо цього питання в результаті стали ще більш напруженими.