Карантинні заходи боляче б'ють по всьому українському суспільству, але особливо по малому бізнесу. Випадковість це чи цілеспрямована політика?

Стан справ в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» коментує глава українського уряду у 2005-2006 роках Юрій Єхануров.

«У нинішньому уряді є окремі особистості, є окремі напрями, за якими все йде. В іншому їх завдання – зберегти статус-кво в умовах пандемії, яка взагалі-то припала їм на руку. Це «карантінобесіе», яке захопило весь світ – і ми теж змушені грати за цими правилами – на руку уряду. Будь-які проблеми можна списати на коронавірус», - вважає Єхануров.

Він пропонує глядачам підрахувати: скільки людей померло у 2018, 2019 і 2020 роках. В середньому в Україні за день вмирають близько 1 400 осіб. За останній рік від коронавірусу померли близько 22 тисяч українців. Колишній глава уряду ставить запитання: чи варто було це знищення цілого класу малого бізнесу? Але ж зараз фактично йде цілеспрямований курс на його знищення, який проводить держава на чолі з Верховною Радою.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

«Ми підрубуємо основу України – українського «кулака». Український куркуль міг би бути майбутнім країни. На жаль, саме цих людей зараз розорюють. Досить згадати закриті базари. Весь світ так робить – давайте і ми так будемо! Не треба бути ідіотами. Треба дивитися на реальні речі – який ефект дають ці заходи? Треба, врешті-решт, прислухатися до рекомендацій лікарів», - наполягає експрем'єр.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Єхануров заявляв, що Михайло Чечетов і Валентина Семенюк-Самсоненко не наклали на себе руки, а були вбиті.

Також він прокоментував рейтинг «Самопомочі».