Всі територіальні та міжрегіональні підрозділи Держекоінспекції у тестовому режимі працюють із системою оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик. Невдовзі інформація про порушення на АЗС та АЗГС буде оприлюднена для громадян.

Про це розповів голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований - повідомляється на офіційному сайті природоохоронного органу.

«Всі органи ринкового нагляду використовують систему оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик, де споживачі можуть дізнаватись про небезпечність продукції, виявлену контролюючими органами. Ця вимога встановлена відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1398.

Наразі всі територіальні та міжрегіональні підрозділи Держекоінспекції працюють із системою у тестовому режимі без оприлюднення результатів перевірок. Найближчим часом Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства забезпечить ліцензію на користування цим програмним продуктом для працівників ДЕІ за допомогою персонального ЕЦП. Після цього відповідна інформація про порушення на АЗС та АЗГС буде доступна для громадян за посиланням», - пояснив Андрій Мальований.

Посадовець також підкреслив, що протягом січня-лютого ДЕІ винесла 193 рішення про приведення паливно-мастильної продукції до встановлених вимог, за невиконання яких наклала 2,6 мільйона гривень штрафних санкцій.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

«Зараз Держекоінспекція за дорученням прем’єр-міністра посилює контроль за якістю пального на АЗС. Проводяться позапланові перевірки, під час яких здійснюється контроль відповідності паспортів якості пального вимогам технічного регламенту», - додав Андрій Мальований.