У Канаді у колишнього бездомного чоловіка виявили окопну хворобу, яка широко поширилася в 1914-1918 роках під час Першої світової війни.

Читайте Знай в Google News!

Випадок інфікування гострою інфекційною хворобою, яку переносять воші описавши у науковому медичному журналі Canadian Medical Association Journal і написав The Guardian.

Чоловік проживав останній рік у соціальному житлі та скаржився на вошей. Він звернувся до лікарів, тому що відчував болі в грудній клітці і задишку. Крім того, він мав важкі супутні захворювання через зловживання наркотиками в минулому.

У нього виявили симптоми, дуже схожі на ті, які мали солдати під час Першої світової війни. У пацієнта були сліди укусів вошей, закупорка судин легенів, збільшена селезінка і пошкодження серцевих клапанів внаслідок ендокардиту — запалення внутрішньої оболонки серця.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Таку хворобу раніше діагностували у 4 бездомних людей в Канаді. У одного з них хвороба призвела до кровотечі в мозку і він залишився з паралічем і проблемами з серцем.

" це хвороба воєнного часу, це хвороба біженців, і це те, з чим багато індустріальних суспільств досі борються. Це просто показує той факт, що в нашому суспільстві є люди, які живуть в нестерпних умовах", — сказав фахівець з інфекційних хвороб і медичної мікробіології в університеті Манітоби доктор Карл Будман.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, загадкова хвороба вразила понад 200 осіб, під особливою загрозою діти.

Як повідомляв Знай.uа, втрата нюху при covid-19, Як відрізнити нову хворобу від ГРВІ.

Також Знай.uа писав, що глава МОЗ Степанов показав дірку в бюджеті на медицину, Україна ризикує залишитися без медиків.