Ще в XIX столітті вперше заговорили про те, що на Марсі є цивілізація. Був день, коли італійський астроном побачив на Червоній планеті незвичайне явище - прямі лінії, що нагадують рукотворні канали, які ніби навмисно проклали по поверхні Марса.

Читайте Знай в Google News!

Свідком цього став Джованні Скіапареллі, у своєму телескопі вчений побачив, що канали були просто величезні: близько ста кілометрів завширшки. Ними було порізано всю поверхню. Звичайно, це відкриття породило версію про існування розумних інопланетян.

Марс, фото Focus.ua
Марс, фото Focus.ua

Його теорію підхопили інші астрономи, припустивши, що Червона планета ― дуже посушливе місце, тому марсіани спорудили канали для використання води. На жаль, коли близько півстоліття тому поверхню нашого "сусіда" почали досліджувати марсоходи, виявилося, що каналів жидних немає, а це всього лише оптична ілюзія.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

З того часу чтого тільки не "знаходили" люди на Червоній планеті, і часто розум немов жартує над нами: настільки сильно нам хочеться вірити, що ми не одні у Всесвіті. А ось і список наших улюблених і найцікавіших "знахідок" на Марсі:

Хтось гріється біля багаття, фото: travelask
Хтось гріється біля багаття, фото: travelask

Хтось гріється біля багаття

Цей знімок зовсім свіженький: він зроблений в 2016 році. Це дивне світло породило нові теорії про те, що під поверхнею Марса є цивілізація. Погодьтеся, ця точка дуже сильно схожа на багаття, але це взагалі малоймовірно: навряд чи вдасться розвести вогонь на Червоній планеті, адже тут немає кисню. Насправді це всього лише візуальний обман і дефект фотознімку.

Ложка, яку хтось випадково впустив, фото: travelask
Ложка, яку хтось випадково впустив, фото: travelask

Ложка, яку хтось випадково впустив

Як думаєте, може, хтось залишив ложку після пікніка, і вона досі розбурхує людські уми? Якщо так, то поруч лежить шоколадний кекс, мабуть, не доїдений якимось марсіанином. Звичайно, насправді це всього лише скельне утворення такої незвичайної форми.

Останки людини, фото: travelask
Останки людини, фото: travelask

Останки людини

Ще один камінь, в якому любителі теорій змови побачили стегнову кістку Homo Sapiens. А ви бачите її? Або все ж це просто скеля?

Жінка, яка біжить, фото: travelask
Жінка, яка біжить, фото: travelask

Жінка, яка быжить

А ось і Марсіанка, яка, по всій видимості, кудись дуже поспішає. На ній цікава сукня, що дуже актуально, враховуючи, що середня температура на Марсі нижче -60 градусів. Звичайно, це ще одна скеля незвичайної форми.

Статуя якогось божества, фото: travelask
Статуя якогось божества, фото: travelask

Статуя якогось божества

Та що вже там якогось: у цій незвичайній скульптурі навіть розпізнали статую часів новоассирійського царства. Так що ще грунт для роздумів всім любителя фантастики: а раптом люди стародавньої Месопотамії прилетіли насправді з космосу? Але, звичайно, у цього каменю лише умовні обриси божества, як то кажуть, притягнуті за вуха. Однак все ж схожість заперечувати безглуздо.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, вчені з'ясували всю правду про воду на Марсі, без дамб не обійтися.

Як повідомляв Знай.uа, користувачі Google знайшли місце розташування загадкового моноліту, якого приховувала влада.

Знай.uа писав, туманність у вигляді черепа раптово почала сяяти з новою силою, фото.