Україна і Канада затвердили угоду про спільне аудіовізуальне виробництво.

Читайте Знай в Google News!

Україна і Канада фінансуватимуть кіно та музику один одного. Президент Володимир Зеленський привітав ратифікацію Канадою Угоди про спільне аудіовізуальне виробництво з Україною. Про це інформує прес-служба Офісу президента.

"Спасибі Канаді та особисто прем'єр-міністру пану Трюдо за завершення всіх процедур, необхідних для набрання чинності цієї угоди. Упевнений, це зробить наше двостороннє співробітництво ще більш плідним, а зв'язки між людьми наших країн ще тіснішими", - зазначив Зеленський.

Угода набуде чинності вже з 1 січня 2021 року. На переконання Зеленського, вона дає "нові потужні можливості" для розвитку теле- і кіноіндустрії в Україні. Зокрема договір допоможе налагодити спільне виробництво аудіовізуального контенту і його розповсюдження на міжнародному ринку.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Згідно з документом, за умови спільного виробництва українські продюсери зможуть отримувати в Канаді бюджетну підтримку для своїх проєктів, а також податкові пільги та знижки при дистрибуції.

Аналогічно канадські теле- і кіновиробники зможуть претендувати на українські субсидії, якщо вирішать робити свій продукт в Україні.

Угода була підписана під час візиту Президента України Володимира Зеленського в Канаду в липні 2019 року. Верховна Рада ратифікувала документ у вересні 2020 го.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський у Лондоні підписав важливу угоду з Джонсоном

Як повідомляв портал Знай.ua, Трюдо виступив з сильною заявою щодо Голодомору в Україні

Також Знай.ua писав, Трюдо попався на гачок відомих пранкерів