В Україні поширена думка, що "як зустрінеш Новий рік – так його і проведеш". До новорічного столу намагаються приготувати найвишуканіші страви, закупляючи дорогі продукти. Проте накрити святковий стіл можна й без особливих витрат.

Читайте Знай в Google News!

Як накрити новорічний стіл без особливих витрат

1. Складіть раціональне меню

Приготуйте прості, доступні за інгредієнтами та водночас смачні страви. Не всі з них будуть такі обтяжливі для гаманця. Оселедець під шубою, олів'є, мімоза, сирний з часником - ці традиційні салати чудова ідея. Хорошим варіантом є й заливні страви - відварна риба та курятина, свинячий язик, яловичина, шинка.

Оселедець під шубою, кадр з відео
Оселедець під шубою, кадр з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Приготуйте популярні і недорогі бутерброди - наприклад, зі шпротами, яйцем, маринованим або свіжим огірком. Фаршировані яйця - з рибним паштетом, сирною або грибною масою – теж смачна і маловитратна закуска на новорічний стіл. А з курятини приготуйте відбивні, які можна запекти або закрутити в рулетики з начинкою.

Курятина чудово підійде й для салатів, з неї також можна спекти пиріг. Інші варіанти - з капустою, або рибою, що теж виходить недорого. Безпрограшний гарнір - картопля, яку можна запекти з травами, сиром і помідорами.

Запечена картопля, фото: кадр з відео
Запечена картопля, фото: кадр з відео

2. Правильно розрахуйте кількість їжі

Не потрібно готувати величезну кількість їжі згідно з традицією, яка вкоренилася роками. Новорічний стіл не повинен "ломитися" від частувань. В ідеалі на новорічному столі повинні бути два-три салати, дві-три закуски м'ясні, дві-три закуски рибні, гаряче блюдо з гарніром і десерт.

Розрахувати кількість страв можна таким чином: на одну людину – близько 150 г закусок, 150 г салатів, 150 г основної страви, 100 г гарніру, 150 г десерту, пише "Делишис". А щоб не купувати зайвого, складіть список продуктів і строго його дотримуйтеся, уникаючи рекламних акцій.

Новорічний олів'є
Олів'є

3. Частину продуктів закупіть заздалегідь

Не відкладайте закупівлю продуктів на останні дні перед Новим роком. В передсвяткові дні більшість продуктів дорожчає. Крім того, у магазинах в цей час величезні черги, що позитивно не вплине на ваш час і нерви.

Заздалегідь можна купити горошок, кукурудзу, оливки, консервовані печериці, рибні консерви. Спиртне сміливо купуйте за 10-15 днів до Нового року. Якщо будете пекти новорічний торт або пиріг, завчасно купіть цукор, борошно, масло, згущене молоко.

Оливки, фото: кадр з відео
Оливки, фото: кадр з відео

4. Використовуйте домашні заготовки

Мариновані огірки, помідори, лечо, баклажани, квашена капуста, мариновані грибочки на будь-якому новорічному столі не залишаться непоміченими.

5. Приготуйте делікатеси в домашніх умовах

Багато святкових страв можна приготувати й вдома. Наприклад, малосольну сьомгу або форель, запечену буженину, рулет з курки або яловичини. А також можна приготувати новорічний торт і спекти печиво. Вийде і дешевше і смачніше.

6. Зустрічайте Новий Рік вскладчину

Для святкування Нового року великою компанією домовтеся заздалегідь, хто яку страву готуватиме.

7. Оригінально оформте новорічні страви, адже навіть з найпростішої із них можна зробити святкову.

8. Прикрасіть новорічний стіл, використовуючи свічки, красиві паперові серветки, ялинкову мішуру, ялинові або соснові гілочки.

Як прикрасити ялинку на Новий Рік 2021
Як прикрасити ялинку на Новий Рік 2021: фото Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.