Політичний оглядач Вадим Карасьов дав свою відповідь на питання про те, чому процес мирного врегулювання на Донбасі продовжує буксувати, хоча ще рік тому в Парижі пройшов саміт в нормандському форматі на цю наболілу тему.

На думку експерта, зміни в цьому плані якщо і відбудуться, то не в найближчому майбутньому. Вся світова політика зараз завмерла в очікуванні приходу до влади нового президента США Джо Байдена і його перших кроків на цьому терені.

Але застопорився мінський процес - як стопориться він ось уже шість років - в першу чергу не тому. Найголовніше - це умови, на яких Україна повинна буде прийняти Донбас назад, а надалі вибудовувати відносини з Росією. Основна вимога тут - не поступатися своїм суверенітетом.

«У чому суть української незалежності на цей момент? У тому, щоб ми були антиросійськими. Але тоді реінтеграція Донбасу на тих умовах, які прописані в мінських угодах, буде означати, що про війну мова не йде. Повернення ОРДЛО в Україні означатиме, що дана територія стане посередником і нейтральним елементом наших взаємин. Чи піде на це наша «глибинна влада»?», - поставив Карасьов риторичне питання.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Тому і мінський процес, і реінтеграція «окремих районів» вторинні. Первинно налагодження україно-російських відносин, переведення їх з режиму війни в режим хоча б «холодного миру».

«Для того, щоб мінські угоди вивести з глухого кута і перевести в режим позитивної динаміки, необхідно вирішити більш глобальні питання: якими повинні бути відносини України та Росії і якою має бути українська незалежність», - вважає експерт.

Сам він упевнений, що головний вектор нашого національного розвитку має бути спрямований в бік Заходу і проти Росії.

Карасьов підкреслив: ні проблему Донбасу, ні проблему зовнішнього управління країною неможливо вирішити, поки ми самі не зрозуміємо: в чому сенс нашої незалежності?

Раніше цей експерт висловлювався з приводу україно-британських відносин.

Також він прокоментував відставку Олексія Гончарука з посади прем'єр-міністра.