Святий Миколай, кадр з репортажу ICTV, зображення ілюстративне: YouTube
Святий Миколай, кадр з репортажу ICTV, зображення ілюстративне: YouTube

День святого Миколая 2020: чого в жодному разі не можна робити в свято

Щорічно в грудні православні та греко-католики святкують одне з найдовгоочікуваніших зимових свят — День святого Миколая. У 2020 році воно за традицією святкується 19 грудня. У цей день дорослі шанують Миколая Угодника, і кладуть дітям під подушку невеликі подарунки.

Швидка допомога, скріншот: YouTube
Швидка допомога, скріншот: YouTube

Швидка тепер приїжджатиме не до всіх: які категорії отримають медичну допомогу

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Уряд реорганізував систему роботи з викликами карет швидкої допомоги: тепер всі звернення розділили на чотири категорії. Про це розповіла під час брифінгу 18 грудня заступник міністра охорони здоров'я Ірина Садовяк. Тепер швидка приїде тільки в окремих випадках, а швидкість прибуття лікарів повинна враховувати відповідну гостроту стану пацієнта. У більшості ж із ситуацій людині просто нададуть телефонні консультації.

Юлія Лапутіна, фото: mil.in.ua
Юлія Лапутіна, фото: mil.in.ua

Пані генерал: що відомо про нового міністра у справах ветеранів Юлії Лапутіної

Міністерство у справах ветеранів очолила друга в історії України жінка-генерал і контррозвідниця СБУ Юлія Лапутіна. Верховна Рада 16 грудня звільнила з посади Сергія Бессараба, а 18 грудня проголосувала за призначення генерал-майора СБУ Юлії Лапутіної міністром у справах ветеранів.

Свічка скорботи, фото: вільне джерело
Свічка скорботи, фото: вільне джерело

Коронавірус забрав життя Армстронга уві сні, медики не встигли

Йен Армстронг - американський боєць змішаного стилю (ММА). Стало відомо, що він пішов з життя від COVID - 19 уві сні. Його приятель помітив, що почалися проблеми з диханням у спортсмена і викликав швидку допомогу. Однак, коли бригада прибула на місце, 32-річний американець був вже мертвий. Смерть настала на фоні зараження на COVID-19, на думку лікарів. Про це повідомляє Metro.

Екобус, скріншот: YouTube
Екобус, скріншот: YouTube

Ужгородців пересадять на сучасні електробуси, любо глянути: "Збережемо спини та екологію"

На Закарпатті з'являться п'ять новеньких електробусів: обласний центр долучився до проєкту "Міський громадський транспорт II". Всі електробуси та станція живлення знаходитимуться в Ужгороді, про це повідомили у міській раді. Представники Ради брали участь у масштабному обговоренні, присвяченому старту проєкту. Організатор проєкту - Міністерство інфраструктури України та Європейський інвестиційний банк.