Глава українського МОЗ Максим Степанов вважає, що пандемія коронавірусної інфекції covid-19 у світі піде на спад у квітні 2021 року.

Цьому сприятиме масова вакцинація населення та отримання імунітету людьми, які вже перехворіли на китайський вірус.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра Степанова для одного з українських видань.

Максим Степанов додав, що найкращий спосіб перемогти пандемію коронавірусу - виробити колективний імунітет.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Максим Степанов, скріншот YouTube
Максим Степанов, скріншот YouTube

"Колективний імунітет досягається двома шляхами: або це вакцинація, яка повинна становити не менше 70-80%, або коли люди перехворіють. Я оптиміст, тому мені здається, що все ж з квітня має бути легше і ми відразу реагуватимемо. І плюс почнеться вакцинація", - заявив міністр.

Варто також нагадати нашим читачам, що нещодавно Польща підвищила зарплати своїм медикам до рівня німецьких (у перерахунку - 200-300 тис.грн на місяць) і запропонувала українським лікарям переїжджати до них і починати роботу без процедури підтвердження диплома. Для роботи досить бути фахівцем у своїй сфері і вивчити мову.

Зараз молодий лікар в Україні може заробляти менше санітарки, тому доводиться виживати на мінімалку і багато молодих фахівців їдуть з країни або тікають з медицини відразу після навчання.

Раніше повідомляли, міністра Степанова хочуть замінити нейромережею: розробку доручать Мінцифрі і білорусам.

Як повідомляв Знай.uа, Степанов пообіцяв безкоштовні тести на COVID-19 всім хворим українцям.

Знай.uа писав, Польща переманює українських лікарів зарплатами в 300 тисяч - замість нашої мінімалки.