Виявилося, що Україна не входить до списку пріоритетних країн щодо отримання вакцини від коронавірусної інфекції covid-19. Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна втратила позиції в світі і Європі з точки зору пріоритетності країн на отримання вакцини.

Однак незважаючи на це, держава "перш за все засновує своє рішення на тому, щоб вибрати безпечну вакцину".

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби офісу президента України, який посилається на слова Володимира Зеленського для авторитетного американського видання The New York Times.

Володимир Зеленський, скріншот: YouTube
Володимир Зеленський, скріншот: YouTube

"Спробую пояснити все, що в принципі відбувається зараз з вакциною. Я зіткнувся з тим, що втрачено позиції України в світі і Європі з точки зору пріоритетності країн. Ми не входимо до списку країн, які першими отримують вакцину тому тут ми повинні бути, скажімо так, акробатами в політиці, щоб примудритися якимось чином потрапити до пріоритетних країн, повинні бути дуже гнучкими, дипломатичними", - заявив Зеленський для The New York Times.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Вакцина від covid-19, скріншот відео
Вакцина від covid-19, скріншот відео

На думку Зеленського, "саме США і Великобританія могли б дуже сильно вплинути на те, щоб Україна була в пріоритеті країн Європи, які отримують вакцину першими". Крім того, президент зазначив, що питання придбання американської вакцини Pfizer може стати ще одним геополітичним ударом.

"Це буде ще одна сильна інформаційна війна з боку Росії, і тут вже все в руках Сполучених Штатів Америки", - переконаний глава держави.

"Україна боротиметься за те, щоб наші партнери дали нам вакцину, яку підтверджено - Moderna, Pfizer, AstraZeneca. Це те, що підтверджено. Ми розуміємо, що деякі з цих компаній мають заводи по всій Європі і навіть в Російській Федерації, наскільки мені відомо, тому тут питання перш за все в якості вакцини", - підсумував Зеленський.

Раніше повідомляли, Глава МОЗ Степанов назвав дату кінця пандемії в Україні: "відразу будемо...".

Як повідомляв Знай.uа, буковинців закликають вакцинуватися від смертельної хвороби - косить життя не гірше за ковід.

Знай.uа писав, медсестра знепритомніла після уколу від covid-19: лікарі кажуть - не від вакцини.