В Україні в 2021 році ситуація з мінімальними пенсіями змінюватимуться в різкому форматі. Уряд анонсував надбавку до мінімальної пенсії у розмірі 400 гривень.

Вже у квітні наступного року на українців чекатиме індексація пенсій. Пропонуємо нашим читачам дізнатися, як змінюватиметься сума виплат, і які категорії зможуть отримувати більше.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра соціальної політики України Марини Лазебної для українських журналістів.

Пенсіонери, фото: кадр з відео
Пенсіонери, фото: кадр з відео

Пенсії в Україні планують підвищувати наступного року в кілька етапів. За даними чиновниці, ще в перший квартал 2021 року українські пенсіонери отримають надбавку в 400 гривень до мінімальних виплат.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Програма підвищення пенсій йтиме в наступному році в кілька етапів. Перше - у зв'язку з тим, що підвищується пенсія для людей, яким 65 років і повний стаж. Мінімальна виплата зростає на 400 грн – зараз 2000 грн, буде 2400", – пояснює Лабезна.

Пенсіонери, фото: кадр з відео
Пенсіонери, фото: кадр з відео

З середини літа на пенсіонерів старше 75 років чекає аналогічна надбавка до виплат. Всі інші категорії пенсіонерів повинна торкнутися квітнева індексація, а також перерахунки через зміну прожиткового мінімуму.

"Потім у нас буде індексація пенсій, потім буде підвищення працюючим пенсіонерам, автоматичний перерахунок у квітні. У липні буде програма підвищення пенсій для віку 75+, підвищується на 400 грн, і два перерахунки мінімальних пенсій у зв'язку з прожитковим мінімумом – з липня і грудня", – повідомила глава Мінсоцполітики.

Раніше повідомляли, пенсії тепер видаватимуть централізовано: яких змін очікувати одержувачам соцвиплат.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні вдосконалили призначення пільг та субсидій на оплату комуналки.

Знай.uа писав, зліт податків і нові субсидії: у Мінсоцполітики розповіли про долю держвиплат на 2021 рік.