Тварини часто збираються у зграї. Але наскільки великими вони можуть бути? Для науковців це питання не щось нове.

Фактами про тварин ділиться видання "Урядовий кур'єр".

Дослідники природи і питань міграції тварин протягом десятиліть вивчають маршрути пересування тварин, а також максимальні і мінімальні толоки, які формує кожен вид. Це дозволяє побачити наслідки впливу людини на живу природу - вирубка лісів і забруднення водойм призводить до різкого скорочення популяцій і змін норм міграцій, а також передбачити можливі катастрофи. Останнє стосується переважно комах. Саранча - комаха, яка завжди пересувається зграями, в яких може перебувати від мільйонів до мільярдів особин, в рекордні терміни може винищити врожай на величезній території, що здатне спровокувати продовольчу кризу. Тому слідкування і заміри груп тварин - важлива справа.

Нашестя саранчі
Нашестя саранчі

Навіть звичні для нас шпаки збираються у величезні зграї: близько мільйона птахів кожна. Рекорд же пінгвіні - два мільйони. Проте наймасштабніші зграї серед птахів формують червонодзьобі ткачі - більше десятка мільйонів птахів. Щоб спостерігати політ усієї зграї потрібно близько п'яти годин. У позаминулому столітті місце чемпіона посідали мандрівні голуби - їхні зграї могли налічувати 3,5 мільярда птахів, проте руйнування їхніх домівок призвело до повного зникнення цього птаху.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Пінгвіни
Пінгвіни

Чемпіоном серед ссавців є кажан. В одній з печер Техасу дослідники знайшли групу з майже 20 мільйонів мишей. Іншим “важковиком” гуртування є різні види риб. Оселедці переважно мають косяки, в яких можна налічити близько 4 мільярдів рибин.

Нагадаємо, Велике переселення в Антакртиді: тисячі пінгвінів терміново "змінили прописку", що змусило птахів тікати.

Як повідомляв портал "Знай.ua", привиди, фантом і полтергейст: показали містичну підбірку фото із минулого.

Також "Знай.ua" писав, що тримали у страху динозаврів: археологи відшукали дещо потужніше за "Парк Юрського періоду".