Раніше вже повідомлялося про те, що літак з тілом Геннадія Кернеса приземлиться в Харкові ввечері понеділка, 21 грудня.

В інтернеті вже з'явилося відео, що авіатранспорт успішно прибув на батьківщину покійного мера. Вище керівництво міста зустріло літак у VIP-терміналі.

Похорони ж Кернеса відбудуться 23 грудня. На його честь планують назвати один з проспектів, станцію метро, а також поставити пам'ятнику міському голові і дати звання "почесного громадянина" посмертно.

Про те, що літак повинен приземлитися саме сьогодні, розповідав Ігор Терехов, звернувшись до журналістів для прояву терпіння і толерантності. Зараз саме секретар Харківської міської ради, а також близький соратник померлого мера міста, виконує обов'язки мера. "Вважаю, що ми повинні назвати один з проспектів Харкова його ім'ям. І, звичайно, почати роботу над створенням пам'ятника цій легендарній людині", — зазначав він.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також у встановлений законом термін Терехов звернеться до ВР з приводу проведення позачергових виборів мера.

Нагадаємо, харківські комунальники "вилизують" місто перед прибуттям покійного мера: все для гідних похорону

Як повідомляв "Знай.ua", Харків попрощається з Кернесом: де і коли. Церемонія відспівування Геннадія Кернеса запланована на 7:00 в Благовіщенському соборі.

Знай.ua писав, помер мер Харкова Геннадій Кернес. Наслідки коронавірусної інфекції дали серйозні ускладнення на роботу життєво важливих органів і систем його організму.