Ну що ж, можна сказати, що ті, хто дожив до грудня 2020 - справжні герої. А наші читачі такими були завжди! Незабаром українці зустрічатимуть новий 2021 рік, а це означає, що попереду новорічні свята і застілля з рясно накритими "полянами".

На жаль, часто "свята живота", а іншими словами переїдання закінчуються здуттями, нетравленнями і іншими проблемами шлунково-кишкового тракту. Спеціально для наших читачів ми зібрали 5 перевірених порад, як уникнути переїдання за великим святковим столом.

Завдяки таким "лайфхакам" можна уникнути негативних наслідків і весело провести свята, насолоджуючись смачною їжею і хорошою компанією. Обов'язково візьміть ці поради і запишіть, щоб не забути!

Переїдання за новорічним столом, фото: kurjer.info
Переїдання за новорічним столом, фото: kurjer.info

Почніть застілля з зелених овочів

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Як правило, в свята ми ні в чому собі не відмовляємо. Але щоб застілля не обернулося в подальшому проблемою зі шлунком, заздалегідь подбайте про те, щоб в меню були страви, з'ївши які, ви не відчуватимете докорів сумління.

Переконайтеся, що поряд з гострою і жирною їжею, якої часто рясніють святкові столи, ви приготували достатню кількість салатів і зелених овочів — клітковина, яка є в них, заповнить шлунок і створить відчуття ситості, а значить, не дасть з'їсти зайвого.

Правильно комбінуйте їжу

Одна з головних причин здуття живота — це не тільки обсяг споживаних калорій, але і сполучуваність продуктів. Іншими словами, ваше самопочуття залежить від того, що і з чим ви їсте.

Так, наприклад, м'ясо погано поєднується з хлібом та іншими борошняними виробами, а яйця – з картоплею і сиром. В результаті їжа перетравлюється дуже повільно і створює тяжкість і неприємні відчуття в шлунку.

Переїдання за новорічним столом, фото: kurjer.info
Переїдання за новорічним столом, фото: kurjer.info

Не нехтуйте допомогою ферментів

Ми всі іноді потребуємо допомоги! Якщо ви заздалегідь знаєте, що на вас чекає рясний стіл і жирна їжа, почніть трапезу з харчових ферментів, які допоможуть вашому організму ефективніши її розщепити і переварити.

Не пийте під час їжі

Дивна порада, правда? З огляду на те, що дієтологи радять нам щодня пити не менше 2 літрів чистої води. Але вся справа в тому, що коли ви п'єте під час їжі багато рідини, то розбавляєте травні ферменти в шлунку, які потрібні організму для перетравлення їжі.

Так що якщо ви не хочете після застілля відчувати проблеми зі шлунком, випийте як мінімум за півгодини до початку трапези пару склянок води з лимоном — це допоможе не відчувати спраги під час їжі.

Переїдання за новорічним столом, фото: kurjer.info
Переїдання за новорічним столом, фото: kurjer.info

Уникайте продуктів, які довго засвоюються

Травлення - неймовірно енергоємний процес, який займає кілька годин. Легкі продукти, такі як овочі та фрукти, засвоюються досить швидко. А ось щільніші продукти, такі як індичка, можуть перетравлюватися від 1 до 3 днів.

Так що знайте: якщо на наступний день після застілля ви відчуваєте загальну слабкість і тяжкість в шлунку, то, швидше за все, ваш організм досі перетравлює вчорашню їжу.

Раніше повідомляли, що буде, якщо з'їсти за раз 30 яєць - чи можна померти.

Як повідомляв Знай.uа, ніколи не їжте перед телевізором: дієтологи розповідають, як уникнути небажаних наслідків.

Знай.uа писав, Супрун показала українкам, як дієти і схуднення доводять до лиха: "Вага була критичною".