Разом з відомим шеф-кухарем Євгеном Клопотенком чиновники влаштували Міністерський батл з приготування фірмової української страви-борщу. Про це прес-служба Міністерства культури та інформаційної політики повідомила в Facebook.

У батлі з приготування борщу та приєднання борщу до культурно-матеріальної спадщини ЮНЕСКО взяли участь міністр розвитку економіки і торгівлі сільського господарства Петрашко Ігор Ростиславович, міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Абрамовський Роман Романович, віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Віталіївна Стефанишина та міністр культури та інформаційної політики України Олександр Владиславович Ткаченко.

Клопотенко заздалегідь приготував для них всі інгредієнти для борщу, які тільки можуть стати в нагоді. Він зазначив, що рецепт цієї української страви тим і унікальний, що в кожній родині його можуть готувати по-різному і запропонував кожному з гостей створити свій унікальний варіант.

Заздалегідь шеф-кухар підготував кілька бульйонів: яловичий, свинячий і овочевий. Крім того, на вибір у чиновників були такі інгредієнти: селера, буряк, картопля, цибуля, пастернак, морква, баклажан, гарбуз, щавель, копчена груша, сало, авокадо, кукурудза, квасоля, квашені томати, вишні, томатна паста.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

За півгодини міністри приготували свої варіації борщу і презентували Клопотенко два варіанти. Перший приготували Петрашко і Абрамовський легкий, але насичений, тому що туди додали м'ясо, він був рідкий з хорошим балансом кислого і солодкого, але шеф-кухар зазначив, що він би ще додав трохи меду.

У другому варіанті гості вирішили влаштувати експеримент і приготували борщ з вишнями. Клопотенко зазначив, що ця страва більш насичена, густа, така "щоб ложка стояла". Саме він більше сподобався Євгену і його підкорила кислинка від вишні і він визначив переможцем саме його, борщ Стефанишин і Ткаченко.

"Ми показали всій Україні, що борщ може об'єднувати. Борщ-це і є ми. І у кожного є свій рецепт", - каже Клопотенко.

Нагадаємо, Садовий показав тарілки львівських школярів, Євген Клопотенко постарався.

Як повідомляв Знай.uа, Клопотенко розповів рецепт головної страви на Андрія, приготуйте осучаснену калиту.

Також Знай.uа писав, що Клопотенко поділився простим рецептом бутерброда до новорічних фільмів.