Напередодні Різдва західного обряду погода нагадає українцям, що за вікном зима. Про це розповіла синоптик Наталка Діденко.

"24-го грудня, чергові атмосферні фронти прийдуть в Україну із Заходу і північного заходу Європи. Однак поступове, але невідворотне потепління, легко буде перетворювати сніг в дощ. Можливі налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. І лише ближче до території наших східних "мінусів" ще потрусить снігом", - пише Діденко.

Синоптик стверджує, що опади, зокрема дощ очікуються на Заході, Півночі та Півдні України. А ось до східних областей опади не дійдуть.

Погода взимку, фото: кадр з відео
Погода взимку, фото: кадр з відео

"Проте вже 25-го грудня і в східній частині слід чекати на посилення погоди - сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь. Завтра в Україні спостерігатиметься посилення південного вітру до штормових значень! Температура повітря у чверті знижується у східних областях: вночі до-4-10 градусів, вдень буде-1-4 градуси. На Дніпропетровщині, Полтавщині, Сумщині та на Запоріжжі завтра протягом дня від 2 морозу до 2 тепла. А на решті території України вже вдень відчутно потепліє до + 1 + 6 градусів. У південній частині 24-го грудня очікується вдень +4+8 градусів, а на Заході запахне весною, там, ймовірно, +5+10 градусів!",- пише Діденко.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У Києві, за заявою синоптика, у другій половині дня в четвер варто очікувати поривчастий вітер і опади. Температура повітря буде близько 2-3 градусів тепла.

Нагадаємо, стихія готує харків'янам мороз і ожеледь, діставайте ковзани.

Як повідомляв Знай.uа, сніговий апокаліпсис скував Карпати, рятувальники терміново звернулися до українців.

Також Знай.uа писав, що Тернопіль засипало снігом під саму зав'язку, +3, гарячий глінтвейн і новорічний настрій.