В рамках першої черги виплат для фізичних осіб-підприємців 278 тисяч українців отримали одноразову матеріальну допомогу в розмірі 8 тисяч гривень на загальну суму 2,23 мільйони гривень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації в соцмережі Instagram, посилаючись на заяву міністра Михайла Федорова.

"І це тільки перша черга виплат для ФОП та найманих працівників за заявками, оформленими через застосунок 📱 чи портал "Дія", - йдеться в повідомленні.

Так, технічну частину надання послуги розробила Мінцифра. Починаючи з 14 грудня, за даними відомства, нею скористалися вже близько 321 307 українців.

"Послуга з оформлення матеріальної допомоги для ФОП та найманих працівників є унікальною у світі – її розробили та запустили всього за три тижні. Її можна отримати максимально зручно без черг та бюрократії, не виходячи з дому. Заповнення заяви займає всього 5 хвилин", - зазначив Михайло Федоров.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, що тепер карантинні 8 тисяч можна отримати онлайн: інструкція та нові терміни подачі заяв.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві на Майдані Незалежності тривають протести підприємців. Йти звідси вони не планують, навіть незважаючи на наближення новорічних свят.

Також портал Знай.uа писав, що українці вже можуть отримати обіцяні державою 8 тисяч гривень в якості одноразової матеріальної допомоги під час карантину. Про старт фінансування повідомляє ПФУ.