На сторінці Міністерства соціальної політики України з'явився фрагмент ефіру на телеканалі "24 канал" із заступником міністра Віталієм Музиченком.

Він відповів на запитання, що стосуються одноразової матеріальної допомоги від держави у розмірі 8 тисяч гривень.

Телеведуча повідомила, що заявку можна подати до 31 грудня 2020 року включно, і це вже зробили 280 тисяч осіб. Вона поцікавилася у Музиченка, чи виросла ця цифра за вчорашній день (23.12) або залишилася такою ж самою. У відповідь на це заступник міністра заявив:"сьогодні ми направили на Пенсійний Фонд ще 140 мільйонів, тобто ця чисельність постійно збільшується".

У нього ж запитали, при розрахунку на яку кількість людей вистачить такої кількості грошей, і Віталій Музиченко зазначив, що орієнтовно це стосується близько 20 тисяч українців. А те, що був продовжений період подачі заявок, в першу чергу стосується необхідності людині відкрити банківський рахунок (IBAN), що займає час і необхідно для отримання одноразової допомоги. А ось на питання про те, коли ж і в які терміни отримають кошти ті, хто подав заявку до 31 грудня, заступник міністра відповів наступне: "є певний алгоритм, який говорить про те, що людина звертається із заявкою на портал "Дія", інформація, яку подала людина, проходить перевірку, подаються відповідні списки до Пенсійного фонду, далі ПФ узагальнює виплатні відомості і вже формує заявку Мінсоцполітики на виплату".

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Процедура формування заявок виплатних відомостей і фінансування займає 3 дні, тому ті громадяни, які звернуться орієнтовно до 28 грудня, отримають виплати в цьому році. Ті, хто звернуться з 28 по 31 Грудня, отримають кошти в наступному році. Інформацією про точну кількість відмов Музиченко не володіє, проте він повідомив, що допомогу отримують лише застраховані люди, які або за яких роботодавець сплатив ЄСВ. Адже були виділені чіткі коди видів економічної діяльності, що підлягають можливості отримання відповідної допомоги.

"Частина людей помиляється під час внесення інформації. Особливо це стосується формату рахунку в банку (IBAN), який має досить велику кількість цифр і букв", — додав він. І під кінець фрагмента зазначив, що якщо спочатку вказувалося кілька КВЕДів, серед них повинен бути один( основний), за яким він може здійснювати відповідну діяльність. І Віталій Музиченко зазначив, що технічні помилки можуть бути присутніми при подачі заявок, адже деякі людям показувало заборгованість з ЄСВ, хоча її не було. Однак людина може особисто перевірити, чи правильно вона подавала звітність до податкових органів, в Електронному кабінеті Пенсійного фонду.

Нагадаємо, Україна "нагріла" кожного громадянина на тисячі гривень, справа в державному боргу

Як повідомляв "Знай.ua", перші працюючі українці та ФОП отримали обіцяні 8 тисяч через "Дію"

Знай.ua писав, карантинні 8 тисяч можна отримати онлайн: інструкція та нові терміни подання заяв