На сторінці Комітету гуманітарної та інформаційної політики з'явилася інформація про те, що було прийнято постанову про святкування пам'ятних дат і ювілеїв в 2021 році.
Це стосується 27 листопада-100 — ї річниці початку масового штучного голоду 1921-1923 років в Україні, 75-ї річниці початку масового штучного голоду 1946-1947 років, а також 29 вересня-80-ї річниці початку масових розстрілів, які були здійснені гітлерівцями в Бабиному Яру.
Крім того, в повідомленні наголошується, що святкуватимуться 100-річчя з часу заснування Українського Вільного університету, 150-річчя з дня народження Лесі Українки, 125 років з початку Кінематографії в Україні, 150-річчя з дня народження Василя Стефаника, Івана Піддубного та Миколи Вороного. Також це стосується 30 років з дня Верховною Радою Акту проголошення незалежності України, 25-річчя з дня прийняття ВР Конституції нашої держави, 130-річчя з дня народження Павла Тичини, Амвросії Бучми та Євгена Коновальця.

Фото зі сторінки Комітету гуманітарної та інформаційної політики (Facebook)
Фото зі сторінки Комітету гуманітарної та інформаційної політики (Facebook)

Комітет гуманітарної та інформаційної політики пише: "Відзначення на загальнодержавному рівні річниць важливих подій суспільно-політичного життя країни та ювілеїв видатних осіб є невіддільним елементом політики національної пам'яті". Іван Гончар (110 років), Богдан Ступка (80 років), Євген Чикаленко (160 років), Григорій Тютюнник (90 років), Маркіан Шашкевич (210 років), ще 70-річчя від дня народження Леоніда Каденюка та інші.

Нагадаємо, Україна фінансуватиме кіно і музику Канади: про що домовилися Зеленський і Трюдо

Як повідомляв "Знай.ua", Супрун потрапила в скандал з радянськими пам'ятниками в Україні: "Ленін-чл*нін”

Знай.ua писав, 102-річна прикарпатка показала, як радіти життю: "Пережила війну і поховала дітей, але не здалася"

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще