Міністерство охорони здоров'я України не планує змушувати громадян проходити факцинацію, що стартує з лютого.

Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов на черговому брифінгу. Він зазначив, що вакцинація в Україні буде проходити на добровільній основі. Але все ж у державі діятиме пріоритет на проходження процедури.

"На регіональному рівні координувати заходи з імуннопрофілактики здійснюватиме регіональні координатори. Вони визначатимуть у кожній області та в місті Києві на запит МОЗ. Хочу підкреслити, що вакцинація від коронавірусної інфекції COVID - 19 в Україні буде добровільною для всіх громадян", — зазначив він на брифінгу.

Раніше українцям вже надавали етапи вакцинації, перший з яких запланований на січень-квітень 2021 року. Він стосується лише людей з критичним ризиком зараження і розвитку COVID-19, а також тих, хто виконує критичні функції у відповідь на пандемію ковіда. Другий етап - квітень-червень - стосується людей з надзвичайним ризиком зараження і надають медичні послуги. Третій - червень-вересень - вакцину отримають люди, які виконують функції з підтримки життєдіяльності та безпеки держави, а також українці з високим ризиком розвитку та інфікування коронавірусу.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нагадаємо, глава Моз Степанов назвав дату кінця пандемії в Україні: "Відразу будемо..."

Як повідомляв "Знай.ua", вакцинація від коронавірусу: відомі дати і категорії щеплень українцям

Знай.ua писав, Супрун дала поради, як не осоромитися з новорічним подарунком: "Неодмінно"