Кабінет міністрів України оновив перелік інструкцій щодо карантинних обмежень у Новорічну ніч: частину вимог було послаблено.

Про це йде мова у публікації, розміщеній на сторінці КМУ у соціальній мережі "Фейсбук".

Перш за все, зміни торкнулися роботи кафе і ресторанів: дозвіл на їх роботу на Новий рік було подовжено до 7-ї години ранку.

карантин в Україні, фото unian
карантин в Україні, фото unian

Разом з тим, решта заборон залишається у силі, у тому числі й ті, що були встановлені як обов'язкові з 19 грудня. Зокрема, заборонено наступне:

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще
  • Проведення в закладах освіти масових заходів за участі дітей з більш ніж однієї групи/класу та/або за присутності відвідувачів.

  • Проведення в розважальних закладах та закладах громадського харчування святкових заходів, бенкетів, майстер-класів, публічних подій.

  • Приймання відвідувачів у музеях, на виставках, в галереях тощо, якщо в залах присутні більше однієї особи на 10 кв. метрів.

  • Релігійні заходи: в приміщенні за умови присутності більше однієї особи на 5 кв. метрів, на відкритому повітрі за умови недотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

Також у силі залишаються усі приписи для навчальних закладів, спортивних, тренажерних і фітнес- залів, магазинів, розважальних закладів тощо. Детальніше з повним переліком вимог можна ознайомитися на інфографіці від Кабміну.

Нагадаємо, Києву обіцяють новий карантин відразу після локдауну: "Ситуація напружена".

Як повідомляв портал Знай.uа, локдаун у Києві, обіцяний урядом з 8 по 24 січня 2021 року, не вплине на роботу громадського транспорту.

Також Знай.uа писав, що у Києві незабаром можуть піднятися тарифи на перевезення пасажирів