Чи можна вживати алкоголь, якщо займаєшся спортом. Відповідь на це питання дав тренер та бронзовий призер України з бодибілдингу WABBA 2014, який дає корисні поради на своїй сторінці в Інстаграмі teddyfit_pp.

За словами тренера, багато спортсменів та кандидатів у майстри спорту попри свої високі досягнення, які начебто мали сигналізувати про здоровий спосіб життя, не припиняють курити цигарки та вживати алкогольні напої.

"Курити я буду, але пити не кину". Судячи з усього, цим девізом користуються не тільки середньостатистичні люди, а й спортсмени 💪 😅 Я особисто знаю дуже багато хлопців, які п'ють алкоголь і навіть курять сигарети, при цьому це чемпіони з бодибілдингу, КМСи з боксу та боротьби тощо. Давайте простими словами 👇 Кожен атлет повинен завжди пам'ятати, що алкоголь в будь-яких кількостях і будь-якій формі діє негативно на м'язовий ріст і силові показники в бодібілдингу. Систематичне споживання алкоголю навіть в невеликих кількостях (0,5 пива через день) неминуче призводить до застою у 80% атлетів і зниження м'язового зростання в 100%.", - пояснив він.

Фото: instagram.com/teddyfit_pp
Фото: instagram.com/teddyfit_pp

Він дав наступні рекомендації тим, хто вживає алкоголь і водночас має намір тренуватися:

  1. Не тренуйтеся протягом 2 днів після вживання алкоголю. Якщо ви будете тренуватися на наступний день після прийому алкоголю, ваші м'язи будуть пошкоджені набагато більше, водночас ефекту від тренування ви не отримаєте.
  2. Відмовтеся від вживання алкоголю протягом 1-2 днів після тренування, інакше тренування можна вважати марним.
  3. Завжди використовуйте закуску. Віддавайте перевагу білковим продуктам (м'ясо, риба, сир та ін.). Це знижує катаболічний ефект алкоголю.
  4. Випивайте більше рідини (мінеральної води) на наступний день, з метою регідратації.
  5. Прийміть на наступний день, з ранку 500 мг аскорбінової кислоти, і 3 таблетки бурштинової кислоти, для придушення окислювальних процесів.
  6. Доведено, що цистеїн знижує шкідливий вплив алкоголю на м'язи.

"😌Моя особиста порада: не обов'язково дотримуватися сухий закон, якщо ви хочете келих вина 🍷 але і захоплюватися цим не варто точно, ми всі розуміємо, що алкоголь це зло і прекрасно, що в наш час все більше людей намагається більше дотримуватися ЗСЖ💪
Одна справа пити щовечора або щоп'ятниці наприклад, інша справа випити раз на місяць або рідше. Вибір завжди за вами 🤗
Моя справа дати інформацію ♪", - написав він.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Фото: instagram.com/teddyfit_pp
Фото: instagram.com/teddyfit_pp

Тренер також нагадав про негативну дію алкоголю:

  1. Алкоголь гальмує синтез м'язового протеїну.
  2. Алкоголь знижує рівень гормону росту.
  3. Алкоголь знижує рівень тестостерону і підвищує рівень естрогену
  4. Алкоголь викликає дегідратацію.
  5. Вживання алкоголю призводить до зменшення запасів вітамінів і мінералів.
  6. Провокує жироутворення.

Нагадаємо, Лорак після зрад Мурата втекла до Урганта: "Від душі". Популярна українська співачка Ані Лорак, яка останнім часом живе та працює в Росії, похизувалася участю у програмі "Вечірній Ургант".

Як повідомляв портал "Знай.ua", шанувальникам запропонували купити і спалити Тіну Кароль: "Жива жінка". У продаж надійшла свічка, виконана" за образом і подобою " знаменитої артистки

Також "Знай.ua" писав, що струнка Полякова з'їла "мамонта": "Що за звір?". Популярна українська співачка Оля Полякова показала, чим харчується і насмішила своїх шанувальників.