Український активіст, керівник ГО "Об'єднання батьків-одинаків України" Олександр Мазур розповів різдвяну історію, у якій його власний біль надихнув його допомогти розрадити горе іншого. Чоловік, який втратив дружину і був змушений виховувати дітей сам, відшукав необхідні слова для літнього чоловіка, який пару тижнів тому поховав дружину.

Наводимо його пост з соціальної мережі "Фейсбук" повністю.

"Сьогодні, в Каравані, біля яскравого новорічного стенда, на лавці сидів старенький дідусь. Охайно одягнутий, але в його очах читався сум, хоча навколо всі посміхалися і фотографувалися. Він довго сидів не рухаючись, а потім витягнув з кишені пакет, в якому було дві роздавлені печенини і почав пальцями збирати ці крихти та їсти.

Я певний час спостерігав за ним, бо відчував, що щось його турбує. Через хвилину ми зустрілися з ним поглядами і він, як дитина, соромливо опустив очі, але мені здавалося що йому хочеться щось розповісти і поділитися своїм болем.

Ми познайомилися і дід Іван сказав мені: "Бережи синку свою дружину, бо найстрашніше то самотність. Я два тижні тому поховав свою бабцю, з якою прожив майже шістдесят років. У нас був син, але він помер раніше і тепер я залишився зовсім один."

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Я, як міг, намагався заспокоїти дідуся. Підбирав потрібні слова і здається, що мені таки вдалося це зробити.

Якби знав Іван Митрофанович, наскільки мені це знайомо... але головне, що я побачив посмішку на його обличчі. Потім, мені зателефонувала Оксана і я відкланявся. Я йшов по торговому центру і постійно обертався, а дід Іван посміхаючись махав мені рукою)

Тепер Різдво буде веселішим і у нього і у мене!", — йде мова у публікації.

Про свої ж біди, які лишили великі рани і шрами на серці Мазура, він написав кількома тижнями назад.

"Коли я втратив дружину, відчув що таке нестерпна біль. Коли втратив сина, зрозумів, що з цим болем неможливо жити.

Порятунок знайшов в тому, що почав допомагати людям, які, на жаль, опиняються на моєму місці.

Допомагаючи комусь, ми допомагаємо собі... Не будьте байдужими, а ще бережіть та цінуйте тих, хто поруч", — написав Мазур, також пояснивши, що мотивує його на активну громадську діяльність.

Нагадаємо, Знай писав, що під Харковом розшукують пенсіонерку, яка вийшла з дому і не повернулася. Рідні дуже переживають за жінку, так як їй регулярно потрібно робити уколи інсуліну.

Також Знай повідомляв, що в Запорізькій області зник чоловік з втратою пам'яті

Також Знай.ua писав, на Хмельниччині невідомі погрожували підірвати магазин, копи отетеріли: "Старенька розважалася"