У віці 92-х років пішов з життя видатний український спортсмен, олімпійський чемпіон Іван Богдан.

Про це повідомив український спортсмен-борець, народний депутат України Жан Беленюк на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

"На превеликий жаль на 92м році життя пішов на небеса Іван Гаврилович Богдан 😞 Людина, який користувався безмежним авторитетом і повагою у всього спортивного співтовариства .. Олімпійський чемпіон Рима 1960. Іван Гаврилович завжди дуже переживав за мене і пристрасно бажав моєї перемоги на Олімпіаді .. Одного разу , Я пообіцяв йому докласти всі свої зусилля для того щоб виправдати надії і порадувати його !! Бог вніс свої корективи, Олімпіада в цьому році була перенесена, тепер зроблю все, щоб Іван Гаврилович вже на небесах посміхнувся і порадів за мене! Я сумую разом з усією борцівською / спортивної сім'єю .. Царство небесне!" — написав атлет.


Іван Богдан народився у 1928 у Дмитро-Білівці, що на Миколаївщині. Чоловік став першим серед українських борців олімпійськийм чемпіоном у важкій вазі. Золоту медаль він завоював у 1960 році на Олімпійських іграх у Римі. Також Богдан Дворазовий чемпіон світу з греко-римської боротьби (1958 та 1961 років) та триразовий чемпіон СРСР (в 1958, 1959 і 1961 роках).

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще


Нагадаємо, Жан Беленюк з "Слуги народу" отримав особливу посаду в Раді.

Також Знай. ua писав, що Беленюк з "Слуги народу" став прогульником.