Попастися на вудку зловмисників в мережі може кожен з нас. Наприклад, Єва Чечель-героїня серіалу " Перші ластівки. Zалежні", який показував Новий канал — стала жертвою секс-шантажиста, незважаючи на те, що виросла в скромній релігійній родині.

Шантаж і вимагання — це злочини, за які шахраї повинні нести покарання згідно з Кримінальним кодексом України. Як боротися з шантажем в мережі, розповіли експерти освітнього проекту #stop_sexтинг.

Що робити, якщо ви стали жертвою шантажу або вимагань в мережі

  • Зробіть скріншоти листування і зверніться до дорослих, яким довіряєте — батькам, старшому брату або сестрі, родичам, вчителям, старшим друзям. Так ви врятуєте не тільки себе, а й інших потенційних жертв злочинця.
  • Припиніть спілкування з шахраєм. Заблокуйте його і відправте скаргу на аккаунт.
  • Якщо ви відправили оголені фото або відео, і ці матеріали розмістили в Інтернеті, можете повідомити про них в службу підтримки соціальних мереж або сайту, де вони були знайдені, з проханням видалити.
  • Оформіть заяву на сайті кіберполіції України: https://ticket.cyberpolice.gov.ua/.
  • Крім цього, ви завжди можете звернутися за допомогою на гарячу лінію 1545 (далі вибрати «3»): вона працює цілодобово, анонімно і безкоштовно. Фахівці лінії проводять консультації для дітей, батьків, фахівців, що працюють в контакті з дітьми.
  • Зверніться на сайт https://stop-sexting.in.ua/send/. цей портал допомагає видаляти оголені фото і відео з сайтів. Повідомлення постраждалих від шахраїв допомагають захистити дітей і не допустити їх подальшої сексуальної експлуатації.
  • Також ви можете запитати пораду у чат-бота на сайті https://stop-sexting.in.ua/chatbot / або в Telegram @StopSextingBot.

Нагадаємо, Тая Щурук з " перших ластівок. Z " зізналася, як мало не втратила очей на зйомках.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, актори "перших ластівок" зізналися про утиск у відвертих сценах, труси на скотчі.

Також Знай.uа писав, що допомога постраждалим від сексуального насильства, як пережити трагедію і куди звертатися.