Для українських школярів та їхніх батьків з'явилися важливі новини. Тепер в школах з'являться електронні щоденники та шкільні журнали. Наказ про початок їх експлуатації вже підписано.

Про це стало відомо завдяки заяві глави Міністерства освіти і науки України Сергія Шкарлета.

Сергій Шкарлет, фото з сайту МОН
Сергій Шкарлет, фото з сайту МОН

"Використання електронних журналів і щоденників скоротить обсяг бюрократичної роботи. Також сервіс буде адаптовано до роботи з будь-яких гаджетів", - зазначив Шкарлет.

Електронний формат журналу та щоденника, скріншот: atoms.com.ua
Електронний формат журналу та щоденника, скріншот: atoms.com.ua

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За його словами, доступ до сервісів здійснюватиметься за допомогою відповідної платформи. Її інтерфейс вже протестовано і на ньому будуть дані про учнів, Розклад уроків, дані про відвідування, домашні завдання і т.д. Інформація заповнюється вчителями. Батьки та учні матимуть до неї доступ.

Варто також нагадати нашим читачам, що Міністерство освіти має намір впровадити електронну систему моніторингу працевлаштування випускників вищих навчальних закладів. Про це під час засідання колегії МОН повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет, розповідаючи про плани відомства на наступний рік.

Міністр висловив переконання, що система вищої освіти зараз здатна забезпечити високоякісну підготовку фахівців з урахуванням сучасних вимог і світових стандартів.

Раніше повідомляли, Україна "вибухнула" протестами проти міністра Шкарлета - нардепи розкрили деталі "кнопкодавського" слідства.

Як повідомляв Знай.uа, Парламент оновив "верхівку" Кабміну - міністр-контррозвідниця, "плагіатор" і скандал з кнопкодавством.

Знай.uа писав, у Раді відбулося "вибухове" затвердження нових міністрів - присяга пройшла під крики "Ганьба!".