В Інституту "Search for Extraterrestrial Intelligence" (SETI), який займається пошуком позаземних цивілізацій, підтвердили отримання дивного радіосигналу BLC1.

Планетолог і провідний дослідник SETI Франк Маркис розмістив відеозвернення в Youtube, пов'язане з недавньою публікацією виданням The Guardian статті про потенційне виявлення радіосигналу з системи Проксима Центавра.

Вчений підтвердив, що сигнал, який отримав позначення BLC1, спіймали минулого року, і він є незвичайним, оскільки знаходиться в дуже вузькій смузі радіочастотного спектру - 982 мегагерци, - в якій зазвичай не спілкуються штучні супутники та космічні апарати.

Крім цього, радіосигнал має сигнатуру, відповідну до руху планети по орбіті зірки, можливо, кам'янистій Proxima b в сусідній з нами зоряній системі, яка розташовується в зоні життя.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

"Скоро ми дізнаємося про походження сигналу, який, можливо, прийшов до нас із системи Проксима Центавра. Ймовірно, це не інопланетяни, але я, як учений SETI, хотів би отримати докази зворотного", - зізнався Франк Маркис.

Нагадаємо, таємничий сигнал із космосу поставив вчених на вуха

Як повідомляв портал Знай.ua, австралійський радіоінтерферометр АСКАП, що складається з 36 антен, отримав потужний радіосигнал з космосу

Також Знай.ua писав, астрономи зафіксували вісім однакових сигналів з космосу