Національний банк України (НБУ) оприлюднив офіційний курс іноземних валют на неділю 27 грудня 2020 року.

Як і зазвичай, на вихідних курс валют залишається без змін.

Офіційний курс валют Нацбанку на 27 грудня:

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 1 Долар США-28,4551 гривні;

- 1 Євро-34,6156 гривні.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Курс валют, фото Знай.ua
Курс валют, фото Знай.ua

Хоча 2020 рік виявився складним для всього світу і України у тому числі, національна валюта виявилася відносно стійкою до викликів долі.І попри дуже складний останній тиждень, експерти все ще зберігають оптимізм щодо курсу валют на наступний 2021 рік. Ключові експортні галузі України не постраждали від пандемії, у перемовинах з МВФ досягнуто успіхів, є хороші новини і з продажем державних цінних паперів.

У той же час валюта США знаходиться у зоні ризику — за песимістичними прогнозами долар може втратити до 20 відсотків за наступний рік.

Тим не менш, давати рекомендації і навіть висловлювати прогнози у нинішніх умовах невизначеності можна лише з величезною обережністю.

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні американська валюта в 2020 році, в середньому, буде тримати позначку в 28,85 гривень за одну американську купюру. А ось під кінець року - 29,5 гривень за долар.

Також Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.