Українська розвідка прийняла рішення оприлюднити інформацію про те, що російські військові вже проводять інструктажі на окупованих районах Донбасу для місцевих головорізів. Так, відомо, що на полігонах було помічено інструкторів з Південного військового округу Збройних сил РФ.

Про це стало відомо завдяки заяві спікера українського Міністерства оборони Юлії Шевченко, яка озвучила дані Головного управління розвідки.

Російські війська, скріншот: YouTube
Російські війська, скріншот: YouTube

За інформацією української розвідки, російські інструктори проводять навчання з операторами безпілотних літальних апаратів, розрахунками протитанкових ракетних комплексів, а також снайперами.

За даними військової розвідки України, штатна чисельність російських окупаційних військ становить 35,5 тисячі осіб. В 1 і 2 армійських корпусах проходять службу близько 3 тисяч кадрових військових Росії.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Однак, за інформацією військової розвідки України, відзначається відтік військовослужбовців з частин 1 і 2 АК і зменшення мобілізаційного ресурсу. Це обумовлено тим, що в результаті важких соціально-економічних умов велика частина населення так званих "республік" виїжджає на територію Росії.

У цих умовах російська окупаційна адміністрація всіляко блокує виїзд за межі "ЛДНР" громадян у віці від 18 до 50 років.

Раніше повідомляли, захисники Донбасу зустріли Різдво з іконою святого Миколая: Чудотворець збереже життя.

Як повідомляв Знай.uа, герой АТО зворушив українців різдвяною колядкою, молодці наші хлопці.

Знай.uа писав, втікачка з Донбасу знайшла будинок у Тернополі і стала найкращим військовим медиком України.