Нацбанк оприлюднив офіційний курс іноземних валют на понеділок 28 грудня 2020 року.

У порівнянні з курсом на вихідні, долар і євро трохи здали свої позиції відносно української валюти. Так, долар втратив близько 10 копійок, а євро — біля 5. Таким чином, гривня має усі шанси закінчити календарний 2020 рік на високій ноті.

Офіційний курс валют Нацбанку на 27 грудня:

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 1 Долар США - 28,3547 гривні;

- 1 Євро - 34,5601 гривні.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Хоча 2020 рік виявився дуже складним для всього світу через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19, а ситуація в Україні бажає кращого, національна валюта несподівано для громадян виявилася відносно міцною. Причини цього експерти вбачають у тому, що ключові експортні галузі України не постраждали від пандемії, а у перемовинах з МВФ досягнуто успіхів. Інвестори виявили увагу і до державних цінних паперів, що теж стало позитивним фактором.

А ось валюта США знаходиться у зоні ризику — за песимістичними прогнозами долар може втратити до 20 відсотків за 2021 рік.

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні американська валюта в 2020 році, в середньому, буде тримати позначку в 28,85 гривень за долар.

Також Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.