Помоліться за покійних батьків напередодні Нового року - підготуйте душу до Різдва.

До свого кінця підходить 2020 рік, який став дуже складним для мільярдів людей у всьому світі. Хоча до майбутнього варто готуватися без грішного зневіри і дозволити собі трохи радості (звичайно ж, не порушуючи пост) на Новий рік, перед ним варто згадати і тих, кого з нами вже немає. Багато священиків радять приділити увагу пам'яті батьків, і пом'янути їх в молитві.

Ісус Христос
Ісус Христос / Pixabay

Господи, Ісусе Христе, Боже наш!

Ти осиротілих хранитель, скорботних притулок і плачучих Утішитель. Вдаюся до Тебе аз, сирота, стогнучи і плачучи, і молюся Тобі: почуй моління моє і не відверни обличчя Твого від зітхань серця мого і від сліз очей Моїх. Молюся Тобі, милосердний Господи, Утамуй скорботу мою про розлучення з батьком (матерію) моїм (- нею) (ім'ярек), душу ж його (її), яка відійшла(- ія) до Тебе з істинною вірою в тебе і твердою надією на твоє людинолюбство і милість, прийми в Царство Твоє Небесне. Схиляюся перед твоєю святою волею, еюже отят (- а) бисть у мене, і прошу тебе, не отими точию від нього (нея або них) милості і благосердя твого. Вем, Господи, яко Ти, Суддя світу цього, гріхи і нечестя батьків наказуєш в дітях, онуках і правнуках навіть до третього і четвертого роду: але і милуеші батьків за молитви і чесноти чад їх, онуків і правнуків. З розтрощенням і розчуленням серця молю Тебе, милостивий Судіє, не карай вічним покаранням покійного (-ую) незабутного (-ую) для мене раба (-у) твого (-ю), батька (матір) мого (-ю) (ім'ярек), але відпусти йому (їй) вся гріхи його (її) вільна і мимовільна, словом і ділом, веденням і невіданням створена їм (нею) в Житії його (її) зде на землі, і по милосердю і людинолюбству твоєму, молитов заради Пречистої Богородиці і всіх святих, помилуй його (ю) і вічні муки визволи. Ти, милосердний Отче батьків і чад! Даруй мені, У всі дні життя мого, до останнього подиху мого, не переставати пам'ятати про покійного батька (матері) моєму (їй) в молитвах своїх, і благати Тебе, праведного Судію, та вчиниши його (її) в місці світлому, в місці прохолодно і в місці покійні, з усіма святими, аж ніяк відбіж всяка хвороба, печаль і зітхання. Милостивий Господи! Прийми днесь про раба твоєму (твоєї) (ім'ярек) теплу молитву мою цю і віддай йому (їй) відплатою твоїм за труди і піклування виховання Мого у вірі і християнському благочесті, яко навчив найперше ведети тебе, свого Господа, в благоговінні молитися тобі, на тобі єдиного сподіватися в бідах, скорботах і болезнех і зберігати заповіді Твоя. Ти бо єси Бог милостей і щедрот і людинолюбства. Ти спокій і радість вірних рабів Твоїх, і Тобі славу возсилаємо з Отцем і Святим Духом, і нині і повсякчас, і на віки віків.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Амінь.

Поминання покійних родичів - давня традиція, в тому числі дуже важлива для православних християн.

Нагадавши, Згинь, нечиста сила! Потужна молитва проти зла врятує весь рід.

Як повідомляв портал "Знай.ua, молитва на роботі: як зберегти духовне життя у важкі будні

Також, "Знай.ua" писав, Потужна молитва Миколі Чудотворцю, яка здатна змінити долю за 40 днів