В Україні постійно збільшується кількість ветеранів російсько-української війни, які намагаються повернутися до цивільного життя. Для того, щоб допомогти їм у реабілітації після бойових дій, державою надано працівникам-учасникам АТО і ООС низку пільг на робочому місці.

Про трудові права ветеранів розповідають у спеціалізованій фейсбук-групі "Життя після АТО (все для наших захисників)".

Пільги для учасників бойових дій визначені законами України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", "Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та інвалідів війни", "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" й іншими нормативно-правовими актами.

український воїн, скрін з відео ООС
український воїн, скрін з відео ООС

Так, ветерани згідно ст. 12 ЗУ "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" надаються 14 днів додаткової відпустки із збереженням заробітної плати.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Також особи, які відправляються на передову, можуть не хвилюватися за збереження свого робочого місця: за такими працівниками воно закріплюється. Хоча при скорочені штату військових і можуть звільнити, вони мають переваги над іншими кандидатами при однаковій службовій компетенції.

Також у групі нагадали, що для підтвердження права на відповідні пільги варто пред’явити посвідчення учасника бойових дій.

Нагадаємо, Воїни ЗСУ показали на що здатні у бою: кадри танкових тренувань у зоні ООС перехоплюють дух.

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддфали життя за Україну.

Також Знай.ua писав, Миколайчик прийшов навіть у район проведення ООС на Донбас: "Кожен чекає свят"