Колишня глава МОЗ Уляна Супрун, яка продовжує активно розвиватися в сфері медичного блогінгу, цього разу на своїй сторінці в Facebook розповіла про випадок, який стався з нею і таксистом Uber.

Чоловік попросив її разом з Марком вийти з автомобіля на півдорозі до пункту призначення.

"Як думаєте, яка причина? Ми нахамили водієві? Ми неадекватно поводилися? Ми попросили відкрити вікно на 2 сантиметри? На жаль, правильним є останній варіант. Але спочатку трохи передісторії", - розповіла Уляна Супрун. Все полягає в можливості передачі вірусу SARS-CoV-2 повітряно-крапельним шляхом, але ймовірно це при тривалим контакті і на близькій відстані від інфікованої людини. Ще вірогідніше, що це станеться в погано провітрюваному приміщенні — Супрун зазначила, що це відбудеться.

"Дослідники зробили комп'ютерну модель, що імітує потік повітря всередині компактного автомобіля. На основі цієї моделі вони зімітували різні сценарії їзди в машині: з відкритими вікнами і закритими вікнами. Метою було визначити: яким чином їздити буде безпечніше. Та модель, яка демонструвала потік повітря при відкритих вікнах, показала найнижчу концентрацію повітряних частинок, які теоретично можуть передавати вірус між людьми. Зате найгіршим сценарієм виявилася їзда з закритими наглухо вікнами і кондиціонером або опаленням",-додала екс-міністр.

Фото зі сторінки Уляни Супрун (Facebook)
Фото зі сторінки Уляни Супрун (Facebook)

Тому Супрун і просив водіїв трохи відкрити хоча б вікно, але водій відмовився це робити через можливість утворення протягу, так як він боїться захворіти. У підсумку йому намагалися пояснити, що таким чином він не зуміє цього зробити, але він не хотів їх чути і попросив вийти на півдорозі з автомобіля.
"Мені пишуть, що не можуть самі пояснити своїм татові чи мамі, дружині чи чоловікові, чому те, в чому вони переконані, неправда. Це говорить про те, як багато людей вірять в міфи, які відбирають їх здоров'я. І навіть найближчі не можуть допомогти. Як цьому допомогти, якщо навіть лікарі підтримують нісенітницю, як то дихання над картоплею, щоб одужати, або виписування фуфломіцинів? Якось знайома лікар розповіла мені, як керівництво лікарні змушувало її і всіх лікарів виписувати пацієнтам певний набір ліків. Неважливо, чи потрібні були вони, чи ні. В основному всі з цих "ліків" була Гомеопатія або фуфломіцини, які не приносять ніякої користі здоров'ю. Просто їх потрібно було комусь продавати", - розповіла Уляна Супрун.
А історія з таксистом Закінчилася викликом іншого автомобіля, де водій вже спокійно відкрив вікно на їхнє прохання.

Нагадаємо, Супрун розповіла, як Санта допоміг Миколі: цю казочку дітям краще не розповідати

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", Супрун викрила міф про методи лікування застуди: "Бахнути горілки з перцем"

Знай.ua писав, Супрун заговорила про насильство над дітьми і вивела українців на чисту воду: "Подивися на себе"