Новий 2021 рік почнеться для українців з не найприємніших новин. Адже очікується підвищення вартості комунальних послуг, зростання цін на продукти, мобільний зв'язок та проїзд у громадському транспорті.

Попри те, що з 1 січня на 20% зросте мінімальна зарплата, радості від цього буде небагато, бо на 20% зростуть і ціни на газ для населення. Зростання мінімалки, а також пенсій прописано в держбюджеті на 2021 рік.

Головні зміни 2021 року:

  • Мінімальна зарплата в місячному розмірі зросте з 1 січня на тисячу гривень — до 6000 гривень (наступне підвищення буде аж у грудні – до 6500 гривень).
  • Мінімальна пенсія для осіб, які втратили працездатність, з 1 січня — 1769 гривень (на 57 грн).
  • Пенсії, прив'язані до мінімальної зарплати, теж зростуть з 1 січня 2021 року. Мова про виплати тим, кому виповнилося 65 років і у кого є потрібний страховий стаж в 30 (для жінок) або 35 років (для чоловіків). Їх мінімальна пенсія складе 2400 грн. Підвищення складе 300 гривень.

Комунальні платежі, фото: кадр з відео
Комунальні платежі, фото: кадр з відео

Водночас в Україні зросте податок на нерухомість і єдиний соціальний внесок (ЄСВ) для ФОП - з початку наступного року він підвищиться до 1320 грн на місяць (з 1100 грн), з грудня – вже до 1430 грн. Проте, для ФОПів передбачено податкові канікули.

Решта податків у 2021 в Україні загалом не зміняться: військовий збір – 1,5%, прибутковий податок для фізосіб – 18%, ЄСВ в Пенсійний фонд - 22% із зарплати кожного працівника.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

У січні 2021 знову подорожчає блакитне паливо. Залежно від регіону тарифи для населення зростуть від 11% до 20,5%. Відповідно, за кожен кубометр доведеться викласти від 6,99 грн до 10,8 грн.

Зміняться й тарифи на електроенергію, адже Кабінет Міністрів України скасував пільговий тариф у розмірі 90 копійок / кіловат-годину на перші 100 кіловат-годину для побутових споживачів з 1 січня 2021 року. Тепер встановлено фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт-год.

Крім того, в НКРЕКП запропонували нові тарифи на постачання холодної води по Україні. Відповідно до проєкту тарифів на водопостачання та водовідведення у 2021 році, ціна на холодну воду може зрости в середньому на 20%.

Календар підвищення пенсій у 2021 році
Календар підвищення пенсій у 2021 році

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після Нового року хліб для українців стане "золотим": скільки коштуватиме буханець. Хліб в Україні подорожчає на початку 2021 року

Також "Знай.ua" писав, Супрун застерегла батьків від неминучого: неправильно виховують дітей. Уляна Супрун пояснила, як виховання дитини вплине на її доросле життя