Варто нагадати нашим читачам, що український уряд продовжує здійснювати допомогу найманим працівникам, які опинилися у важкому матеріальному становищі через карантинні обмеження.

Відомо, що громадянам обіцяють 8 тисяч гривень на особистий рахунок, у вигляді одноразової матеріальної допомоги. Однак, українцям вирішили нагадати, в яких випадках отримати ці гроші не вийде.

Про це стало відомо завдяки публікації на офіційній сторінці додатка "Дія" в мережі Instagram.

Публікація diia.gov.ua, скріншот: Instagram
Публікація diia.gov.ua, скріншот: Instagram

"Топ-5 причин, за якими вам можуть відмовити в одноразовій допомозі ФОП, поїхали:

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

1. Основний КВЕД вашої організації станом на 31.10.2020 не відноситься до тих, за якими приймають карантин. Перевірити перелік КВЕД diia.gov.ua/news/kvedy. перевірте, який КВЕД є основним за даними ПФУ usr.minjust.gov.ua/content/free-search.

2. Ви сплатили ЄСВ у 2020 році менш ніж за 3 місяці, тому не можете отримати одноразову матеріальну допомогу. Перевірити дані можна тут cabinet.sfs.gov.ua/. якщо ви працюєте в організації менше 3х місяців - ваша оплата ЄСВ жодним чином не може бути більше 3 місяців і відповідати умовам отримання допомоги.

Українці, фото: Unian
Українці, фото: Unian

3. Організація, в якій ви працюєте, не сплатила ЄСВ за III квартал 2020 року, тому ви не можете отримати одноразову фінансову допомогу. Перевірити тут portal.pfu.gov.ua.

4. Ви - ФОП і найманий працівник одночасно, працюєте за сумісництвом.

5. Ваша середня заробітна плата перевищила 30 000 гривень на місяць у III кварталі.

Якщо ви впевнені, що підходите за умовами - подавайте заявку на порталі або в додатку Дія. P. S Залишилося 3 дні.", - пишуть автори публікації.

Раніше повідомляли, українець лежачи в ліжку "порушив" умови самоізоляції: "Набирайте 102 і залишайте скаргу".

Як повідомляв Знай.uа, український бізнес отримає підтримку до березня 2021: як взяти кредит під нуль і утриматися на плаву.

Знай.uа писав, дві довірливі тернополянки стали жертвами шахрая напередодні Різдва - "А ялинка де?!".